BALIKESİR Üniversitesi (BAUN) yüksek okullarından birini kaybederken, yerine dört yıllık Fakülte kazandı.
Üniversitemizdeki Fakülte sayısı 11'e yükseldi. 
BAUN'e bağlı Balıkesir Sağlık Yüksekokulu kapatıldı. Yerine Sağlık Fakültesi kuruldu. Bakanlar Kurulu  kararı bugunkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

25 YILDIR EĞİTİM VERİYOR. 
1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçirilen Balıkesir Sağlık Yüksekokulu, 1997 yılına kadar ön lisans düzeyinde eğitim vermiştir. 
BEŞ BÖLÜME YENİLERİ EKLENECEK
1997-1998 Eğitim-Öğretim yılından itibaren lisans düzeyinde eğitim veren Yüksekokul bünyesinde, Hemşirelik, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon ile Beslenme ve Diyetetik bölümleri bulunmaktadır. 

BALIKESİR'İN BACASIZ FABRİKASI
BAUN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Sağlık Yüksekokulunun Fakülteye dönüştürülmesiyle  üniversite bünyesindeki fakülte sayısının 11'e yükseldiğini bildirdi. Her geçen gün büyüyen ve gelişen üniversitenin, güvenli, huzurlu ve öğrenci dostu modern bir şehir kimliğiyle öne çıkan Balıkesir7e artı değer kazandırdığını söyledi.
Balıkesir Üniversitesi bünyesindeki 11 Fakülte, 4 Enstitü, 4 Yüksekokul, 13 Meslek Yüksek Okulu, 19 Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde toplamda 39 bin öğrenci eğitim-öğretim görüyor. Yaklaşık bin 700 idari personel de bu sayıya eklendiğinde Üniversite, Balıkesir'in bacasız fabrikasıne dönüşüyor.
Editör: Haber Merkezi