Yüksek öğrenim için Balıkesir Üniversitesi'ni (BAUN) tercih eden illerin başında 392 öğrenci ile Bursa geldi. Bu ilimizi 264 öğrenciyle Manisa, 151 öğrenciyle İzmir, 137 öğrenciyle Samsun izledi.

Balıkesir ve ilçelerinde oturup da yüksek öğrenimini kendi şehrinde yapacak genç sayısı ise, bin 246.

HANGİ İLDEN KAÇ GENÇ GELİYOR?

İşte Balıkesir Üniversitesini kazanan öğrencilerin iller bazında dağılımı.

REKTÖR GURURLU
 

BALIKESİR Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, üniversitemize  yerleşmeye hak kazanan 6 bin 543 yeni öğrencinin  illere göre dağılımı açıkladı. 

Türkiye haritası üzerinde illere göre rakamları sosyal medyadaki hesabından paylaşan Kuş,  "81 ilimizden de tercih edilmemiz bizler için gurur verici." ifadesini kullandı. 

Kazananların %74’ü BAÜN’e
İlk 10 Tercihinde Yer Verdi

Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, 3.427 erkek 3.116 kız öğrencinin üniversiteyi kazandığını söylerken, kazanan öğrencilerin yaklaşık %74’ünün ise ilk 10 tercihinde Balıkesir Üniversitesine yer verdiğini sözlerine ekledi.

Toplam 1.000 öğrencinin Balıkesir Üniversitesini ilk sırada tercih ettiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, “Üniversitemize yerleşen 6 bin 543 yeni öğrencimizin illere göre dağılımına baktığımızda ilk üç sırada Balıkesir, Bursa ve Manisa yer alıyor. Ayrıca tüm bölgelerimizden 81 ilimizden de tercih edilmemiz bizler için gurur verici.

Bu vesileyle Üniversitemize yerleşen tüm öğrencilerimizi bir kez daha tebrik ediyor, üniversitemize ve şehrimize hoş geldiniz diyorum” değerlendirmesini yaptı.


 

Editör: Haber Merkezi