Baıkesir Üniversitesi rektörü Prof.Dr. İlter Kuş, yeni dönemde şehir ile bütünleşen, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla daha sıkı ilişki içinde olan üniversiteyi amaçladığını söyledi.


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, 2. Başkan Coşkun Yaman, Genel Sekreter Doğan Alparslan ve TSYD Balıkesir temsilcisi Hilmi Duyar, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof.Dr. İlter Kuş'u makamında ziyaret etti.
Oldukça yararlı geçen görüşmede basın ve üniversite konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. BGC Ramazan Demir, Balıkesir Basını ile kısa bilgiler verdi ve Rektör Kuş'a  cemiyetin hazırladığı kitapları hediye etti.

STK'LARLA  İŞBİRLİĞİ

ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞME

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlter Kuş, yeni dönemde özellikle üniversite ile şehir arasındaki kopukluğu gidermek istediklerini söyledi.

Rektör yardımcılarıyla, dekanlarla meslek odalarını, sivil toplum kuruluşlarını zyaret edeceğini ve daha sıkı diyaloglar kuracaklarını belirten Kuş, üniversiteyle ilgili  plan ve projelerini  önümüzdeki geniş kapsamlı basın toplantısıyla açıklayacağını söyledi.   


TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ'NİN
EKSİKLERİ GİDERİLİYOR

Ziyarette öne çıkan konu ise Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi oldu. Hastane’nin en önemli eksikliği olarak görülen Yoğun Bakım Ünitesi ile Acil Servisi'ni kısa sürede yaptıkları çalışmalarla hizmete açtıklarını  vurgulayan Kuş, Acil ve Yoğun Bakım’ın dışında eksik branşlarda hekim açığının kapatılması için de çalışma başlattığını ve 30’a yakın yeni hekim alınacağını söyledi.

Tıp Fakültesi Hastanesinden iki güzel haber var
Rektör Kuş, Acil Servisin açılması noktasındaki çabalarına destek veren Balıkesir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Burak Öztop'a da teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi