AÇIK Öğretim Fakültelerine (AÖF) kayıt yaptıran öğrenciler Balıkesir AÖF Bürosu önünde eksik verilen ders kitaplarını alabilmek için uzun kuyruklarda saatlerce bekliyor. Açık öğretim sisteminde yaşanan sorunlardan dolayı bir türlü eksik kitaplarını alamayan öğrenciler sınavların yaklaşmasıyla mağdur oldu.
Yaklaşık bir ay önce yine uzun kuyruklarda bekleyerek kayıt olan açık öğretim öğrencilerinin çilesi bitmek bilmiyor. 2013 yılı ilk haftası olan 5-6 Ocak tarihinde 'Güz Dönemi Ara Sınavı'na girecek olan AÖF öğrencileri, sınava sadece iki hafta kalmasına rağmen hala bazı kitapları alamamış durumda. Yaklaşık bir haftadır büro önünde kitap almak için bekleyen öğrenciler AÖF merkezi sisteminde yaşanan aksaklıklardan dolayı kitaplarına ulaşmadı.
Kayıtların uzun süre önce bitmesine rağmen hala bazı kitaplarını alamayan öğrenciler, "Sınava iki hafta süre kaldı. Biz ne zaman kitapları alıp sınavlarımıza çalışacağız. Bu kadar büyük bir kurumun böylesine hatalar yapmasına anlam veremiyoruz. Biz öğrenim bedellerini zamanında yatırıyorsak, onlar da bize kitapları zamanında vermek zorunda. İnternet ortamında çalışıyoruz, ancak ben bedelini ödediğim kitabımı da almak istiyorum" diye dert yanıyor. 
Editör: Haber Merkezi