Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 bin öğrencinin eğitim alacağı, bünyesinde modern spor kompleksleri ve konferans salonlarını bulunan bir eğitim kampüsü inşa etmeyi planlıyor. Projeyle ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Caner, "Eğitimde kaliteyi arttırmak için Balıkesir'de eğitimin geleceğini planlıyoruz" dedi. Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden ayrılarak Aralık ayında Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başlayan Sabri Caner, göreve geldiği bir buçuk ayda Balıkesir'in eğitim konusundaki eksiklerini tespit ederek çalışmalara başladı. İlçeleri gezen ve buralarda eğitim toplantıları yaparak bilgi alışverişinde bulunan Müdür Caner, "Sürekli olarak eğitimci arkadaşlarımla görüşlerimizi paylaşıyoruz. İlçeleri dolaştık ve gerekli tespitleri yaptık. Tüm gayretimiz Balıkesir'de eğitim kalitesini arttırmak. Sayın Valimiz Ahmet Turhan'da bu konuya çok önem ve destek veriyor. Kendisi Balıkesir için ve eğitim dünyası için büyük bir şans" dedi.

EĞİTİM KAMPÜSÜ İLE KALİTE ARTACAK 
Balıkesir'in bir eğitim kampüsüne ihtiyacı olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, bu konuda gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.
Üçpınar Köyü mevkisinde bulunan 600 dönümlük bir alanı eğitim amaçlı değerlendirmek istediklerini ifade eden Müdür Caner, "Eğitim kampüsü projesinin henüz daha başındayız. Amacımız 10 bin öğrencinin bir arada olacağı içinde spor kompleksi barındıran, konferans salonu, yüzme havuzu olan bir eğitim alanı oluşturmak. Bunun içinde gerekli çalışmalar başlatıldı" dedi. Projenin temelinin en erken 2014 yılında atılabileceği belirtilirken, eğitim kampüsünün anadolu liselerini, meslek liselerini bünyesinde barındıracağını ve projenin uygulanması ile de bazı okulların bu eğitim kampüsüne taşınmasının gündeme gelebileceği öğrenildi.

BİGADİÇ'TE ATIL BİNA EĞİTİME KAZANDIRILDI
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde eğitim toplantısı yaptıklarını kaydeden Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, ilçede yarım kalmış atıl bir binayı eğitime kazandıracaklarını söyledi. Müdür Caner, "Eğitimci arkadaşlarımızla bir ekip çalışması yürütüyoruz. Her şeyi birlikte planlıyor ve çalışmalarını yürütüyoruz. Bigadiç ziyaretimde ilçedeki yetkili arkadaşlarımız bana bir bina gösterdiler. Huzurevi olarak planlanmış ancak bina atıl olarak kalmış. Gerekli çalışmaları başlattık. Bu binayı eğitime kazandırıp köyden okumak için gelen kız öğrencilerimize yurt olarak düşünüyoruz" dedi. 
Bigadiç'te bulunan bina ile ilgili keşif bedeli konusunun ödendiği öğrenilirken, kız öğrencilere eğitimde kolaylık sağlayacak bina ile ilgili çalışmaların en kısa sürede başlatılacağı öğrenildi.

ÖĞRETMENEVİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI
Balıkesir'de inşaatı süren Öğretmenevi binası yatırım programına alındı. Kaba inşaatı bitmiş öğretmenevi binasının yatırım programına alındığını doğrulayan Müdür Sabri Caner, öğretmenevinin modern bir bina olacağını söyledi. Şehir merkezinde bulunan öğretmenevi binası ile ilgili soruyu cevaplayan Sabri Caner, bu binanın da kız öğrenciler için düşünüldüğünü ve yurt olabileceğini söyledi. 
Editör: Haber Merkezi