Ayvalık'ı ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, il genelinde eğitim ve öğretimde başarının yakalanması, 4+4+4 eğitim sistemine geçişteki problemlerin ortadan kaldırılması, ilçede daha kaliteli bir eğitim sisteminin oluşturulması amacıyla ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle toplantı yaptı. Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan toplantıya Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Mili Eğitim Şube Müdürleri Ali Tümen, Mustafa Kurtuluş, Kazım İncel, HEM Müdürü Nurbin Kolsuz, yardımcısı Songül İde Yolver ile ilçedeki okulların müdür ve müdür yardımcıları katıldı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Balıkesir ve 18 ilçesindeki tüm okulların dinamizmini arttırmak, öğrencileri, eğitim öğretim faaliyetlerinin içine direk olarak entegre etmek için proje ve etkinlik çalışmalarına yoğunlaşmak istediklerini belirtti.

"DEV ADIMLAR ATMAK İSTİYORUZ"
Ayvalık’ta gerçekleştirdikleri söz konusu toplantının il genelinde yaptıkları 15'nci toplantı olduğunu kaydeden Caner, amaçlarının Balıkesir ve ilçelerindeki eğitim ve öğretim alanındaki mevcut sistem ve koşulların durum tespitlerini yapmak ve aksayan noktaların iyileştirilmesi adına ilçelerdeki; Milli Eğitim Müdürlerinin yanı sıra okul yöneticileri ve öğretmenlerle dev adımlar atmak olduğunu söyledi.
Ayvalık’ta köylerdeki okullarla ilçe genelindeki okulların mevcut sorunlarını masaya yatırarak, çözüm aşamasında neler yapabileceklerini de değerlendirildiği öğrenilen toplantıda kısa bir süre önce yapılan SBS ardından Ayvalık’ın eğitim alanında geride kaldığını sayısal verilerle gözlemlediklerini vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Caner, bu olumsuzluğu ivedilikle bertaraf etmek istediklerinin altını çizdi.

PROJE HAZIRLAYIN TALİMATI
Eğitim ve öğretim alanında Ayvalık’ın geride kalmışlığına son verebilmek için başta ilçedeki okulların yöneticileri olmak üzere öğretmenlerin asla mazeret üretmemesi gerektiğini vurgulayan Sabri Caner, “Ancak bugün yaptığımız toplantıda meslektaşlarımın bakışlarından asla mazeret üretmeyeceklerini algıladım. Toplantıda gereken tedbirlerin alınması hususunda çözüm önerilerini değerlendirdik. Alacağımız önlemlerin ardından uygulayacağımız çalışmalarla Ayvalık’ın eğitim ve öğretim alanındaki başarısını Balıkesir genelinde ilk üç sıraya ulaştırılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bende bu konuda buradaki arkadaşlarımın arkasında olacağım. Amacımız; başarıyı köyden ilçeye, ilçeden de merkeze taşımak olacaktır” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığında, bakan danışmanlığı görevinde de bulunduğu öğrenilen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Ayvalık’ta eğitim ve öğretim alanında farklı projeleri de hayata geçirmek istediklerini kaydederek, “Ben yeni fikir ve yeni projeleri seven bir insanım. Ayvalık’ta hayata geçirilecek projelerle hem Balıkesir’in hem de bu güzel ilçenin Türkiye genelinde ses getireceğine inanıyorum. Bu yüzden de İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden Ayvalık’ta mutlaka önemli projelerin hazırlanmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİN PARMAK UÇLARINDAKİ
BÜYÜK TEHLİKE: İNTERNET
Türkiye genelindeki öğrencilerin özellikle internet ve online oyunlara olan büyük tutkusunun eğitim-öğretim alanında çok büyük bir olumsuzluğu beraberinde getirdiğine işaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, “İnternet ve sanal oyunlara olan tutku nedeniyle çocuklarımız tam anlamıyla asosyalleşmiş durumda. Bugün çocuklarımız bir türkü söyleyemiyor, bir hikaye anlatamıyor. Kendilerini ifade edebilmekten uzak bir durumdadır. Daha önce görev yaptığım Isparta’da, İl Emniyet Müdürlüğü internet için ‘Parmak Uçlarındaki Tehlike’ adını taşıyan bir proje geliştirmişti. Bana göre bu proje inanılmaz derecede önemliydi. Ne yazık ki günümüzde internet bizleri ve çocuklarımızı ablukaya almış hatta esareti altına almış durumdadır. Çocuklarımıza verdiğimiz ödevler bile internetten hiçbir gayret sarf edilmeden, hiçbir eğitici faydası olmadan yapılıyor. İşte tüm bu olumsuzlukların önüne geçerek, çocuklarımızı gerçek bir eğitim-öğretim sistemine sokabilmenin gayretini Ayvalık’taki okul yöneticisi ve öğretmen arkadaşlarımla birlikte vereceğiz” diye konuştu.
Ayvalık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından toplantıya katılanlara yapılan ikramların ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner’in öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Lale Adasında bulunan Turizm Otelcilik ve Uygulama Oteli ile Pakmaya Kenan Kaptan Denizcili Anadolu Meslek Lisesi okullarında incelemelerde bulundu.

Editör: Haber Merkezi