Balıkesir Körfez Dershanesi, öğrencilerine yönelik "Başarı ve Motivasyon" konulu bir seminer düzenledi. Eğitimci yazar ve kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran'ın verdiği seminer Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek 12. sınıf öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 

Balıkesir Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen semineri öğrenciler can kulağı ile dinledi. Seminere öğrencilerin yanı sıra dershanenin idareci ve öğretmenleri de katıldı. LYS'ye katılacak olan öğrencilere sınava 1.5 ay kala neler yapmaları gerektiğini anlatan Baran, sınava kadar nasıl ders çalışmaları gerektiği konusunda da bilgi verdi.

"HEDEFİNİZE ODAKLANIN"

Baran'ın stand-up havasında yürüttüğü semineri, öğrenciler büyük ilgiyle takip etti. Öğrencilere sınavlarda başarılı olabilmelerini sağlayacak küçük tüyolar da veren Baran, 'bilmiyorum' kelimesinin başarısızlığı beraberinde getireceğini, başarmak için inanmanın ilk kural olduğuna dikkat çekti.

Özgüven, çalışma ve sevginin başarıyı yakalamadaki inanılmaz etkisine işaret eden Ziya Baran, üniversite sınavlarında başarılı olabilmek için kitap okumanın öneminden de bahsetti. "Kitap okumak beyni çalıştırarak zihin egzersizi yapar" diyen Baran, hayatından kısa örnekler aktardı. Baran, ''Öncelikle potansiyelinizin farkında olmalısınız, beyninize sürekli olumlu mesajlar göndermelisiniz, başaracağınıza tam inanmalısınız ve mutlaka hedefinize odaklanmalısınız" dedi.

Balıkesir Körfez Dershanesi öğrencilerine hafıza teknikleri konusunda da bilgi veren Ziya Baran, LYS sınavında öğrencilere başarı dileğinde bulundu. Seminerin sonunda ise öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

> Melih GASGAR 

Editör: Haber Merkezi