Balıkesir'in "Bacasız fabrikası" olarak bilinen üniversiteden 5 bin 600 öğrenci  yuvadan uçtu.
Atatürk Stadı'ndaki törende ilginç ve coşku dolu görüntüler yaşandı. Öğrenciler mezuniyet sevincini keplerini havaya fırlatarak aileleriyle paylaştı. 
Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören Atatürk stadında sürdü. Binlerce öğrenci aileleriyle birlikte  doldurdukları Atatürk stadında muhteşem bir tablo oluşturdu. 
Halk oyunları gösterilerinin gerçekleştirildiği törende konuşan  Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, öğrencileri kutladı, gelecek yaşamlarında başarı diledi. 
Alkan, “Sizler sahip olduğunuz en değerli varlıklarınızı, karşılaştığınız tüm güçlüklere rağmen fedakarlıklarla dolu bir hayat içerisinde büyük bir imtina ile yetiştirdiğiniz çocuklarınızı eğitimli ve ülke hizmetine hazır bireyler olmalı için bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanetinizi akademik disiplin ve terbiye içerisinde bir sarraf inceliğinde işlemeye gayret ettik” diyerek öğrenci velilerine seslendi. 
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan yanında  bürokratların katıldığı tören sonunda öğrenciler keplerini havaya fırlattı. Dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri Vali Turhan tarafından takdim edildi.







Balıkesir Üniversitesi'nde öğrenimlerini tamamlayan binlerce öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
Editör: Haber Merkezi