Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğrenimlerini sürdüren hekim adayı 63 öğrenci, Tıp Bayramı’nda beyaz önlük giymenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadı. 
BALIKESİR Üniversitesi'ndeki '14 Mart Tıp Bayramı' kutlamaları kapsamında 63 öğrenci 'beyaz önlüklerini' giyerek, mesleğe ilk adımlarını attı. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi'nin 2009-2010 öğrenim yılında açıldığını ve halen 150 öğrencisinin bulunduğunu hatırlatan BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, “Aileleri tarafından bizlere emanet olarak gönderilen öğrencilerimizi önce iyi birer birey ve vatandaş, sonra da donanımlı hekimler olmaları adına, üniversite yönetimi olarak tüm imkanları seferber etmekteyiz. Mesleklerine ilk adamlarını atacak öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Ermiş ise, BAÜ Tıp Fakültesi'nin Türkiye’nin en parlak tıp eğitim kurumları arasında seçkin bir yer alacağına inandığını belirterek, “Ülkemize ve insanlığa hizmet etmenin kıvancını yaşıyoruz” dedi. Ermiş, çağdaş ve kaliteli bir tıp eğitim kurumu olarak kısa zaman içinde Balıkesir'in gurur kaynağı olacaklarını söyledi.
Hekim adaylarına beyaz önlükleri Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sıtkı Samet Ermiş, fakülte öğretim üyeleri ile törene katılan konuklar tarafından giydirildi.

Editör: Haber Merkezi