BALIKESİR'in Karesi ilçesi, 2'nci Sakarya Mahallesi Muhtarı Türkan Gökgül, ilkokul öğrencilerine yerel yönetimler dersi veriyor.


Evli, 2 kızı ve bir torunu olan 52 yaşındaki Türkan Gökgül, 30 Mart 2014'de yapılan yerel seçimlerde 25 bin kişinin yaşadığı mahallede yaklaşık 10 bin seçmenden 5 bin 750'sinin oyunu alarak muhtar seçildi. 22 yıllık muhtar Kadir Tetik'ten görevi devralan kadın muhtar,  sosyal aktivitelerle mahalleyi canlandırdı. Gökgül, muhtarlıkla birlikte aile danışmanlığı ve öğretmenliği de sürdürüyor. Muhtar Gökgül adaylık sürecini şöyle anlattı:

"Liseyi evlendikten sonra, dışarıdan bitirdim. Ardından Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Kamu Yönetimi bölümünü kazandım. 4. sınıfta okulu bıraktım. AÖF Sosyal Hizmetler programını bitirdim. 10 yıla yakın özel sektörde çalıştım, ana okullarında öğretmenlik ve yöneticilik yaptım. Daha sonra aile danışmanlığına geçtim. Bu hizmeti alanların çoğu okumuş  ve çalışan insanlar. Baktım ki saat 08.00 ile 17.00  arası boşum. Aldığım eğitimi, bilgiyi mezara götürmek istemedim. Halkımla paylaşmak istedim. Onların dertlerine derman olmak, onların sözcüsü olmak için muhtarlığa aday oldum ve kazandım"

KADIN MUHTARDAN YEREL YÖNETİMLER DERSİ

Muhtarlıkta ilk döneminin çok hareketli geçtiğini belirten Gökgül, "Muhtarlığın dışında yeri geliyor aile danışmanlığı yapıyorum, yeri geliyor öğretmenlik yapıyorum. Mahallemizdeki Sevinç Kurşun İlkokulu'nda 4'üncü  sınıflara  yerel yönetimler dersi verildiğini öğrendim. Öğretmenlik mesleğini çok sevdiğim için fırsatı kaçırmadım. Okul yönetimi ile görüştüm, ders verebileceğimi söyledim, onlar da kabul etti.  Şimdi çocuklara hem öğretmenlik yapıyorum hem muhtarlığı sevdirmeye çalışıyorum. Yerel yönetimlerin  görev ve sorumluluklarını geleceğin büyüklerine  anlatıyorum" dedi.

"BİZDE MUHTAR OLMAK İSTİYORUZ"

Öğretmenlikteki başarısıyla da dikkat çeken kadın muhtar, öğrencilerle kurduğu diyalogla  gönülleri fethetti. Girdiği derste öğrencilere, " İleride hangi mesleği seçmeyi düşünüyorsunuz"  diye soran Gökgül, polis, öğretmen, doktor gibi yanıtların ardından muhtarlığı anlatttı.

Resmi işlemlerin yanında mahallenin sorunlarının çözümü ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım için yaptığı çalışmaları  aktaran Gökgül'den etkilenen bir çok öğrenci muhtar olmak istediğini söyledi. Öğrencilerden Mehmet Meriç "Muhtarlığı çok güzel anlattınız, ben de muhtar olmak istiyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi