Ortaokullu öğrenciler bir hadis-i şerif belirleyerek onun resmini çizdiler.

Yirmi ilçeden yüz yirmi öğrencinin katıldığı yarışmada tüm öğrencilere sertifika ve hediyeler verildi.

İlk üçe ise özel plaket takdim edilerek resimleri tüm Türkiye'de yarışmak üzere tekrar değerlendirilmeye alındı.

İl 1.si : “Müslüman bir kişi ağaç dikerde ondan insan, hayvan ve ya kuş yerse, bu yenen şey kıyamet gününe kadar o Müslüman kişiye sadaka olur.” hadis-i şerif çizimiyle Zehra EREN; il 2.si: “Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikiniz.” hadis-i şerif çizimiyle Yaren Gül AYATA; il 3.sü: “Bir şey gelmeden önce beş şeyin kıymetini iyi bilmelisin; meşguliyetten önce boş zamanın, hastalıktan önce sağlığın, fakirlikten önce zenginliğin, ihtiyarlıktan önce gençliğin ve ölümden önce hayatın.” hadis-i şerif çizimi ile Gülşen ÖZDEMİR olmuştur.

Açılış konuşmalarında Tügva İl Başkanı Beşir ISLAK: “Evrensel ve tüm zamanlara hitap eden resim sanatı aracılığı ile Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in sözlerini, bilenlere tekrar hatırlattığınız, bilmeyenlere de akılda kalıcı bir metodla öğrettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Tügva Genel Başkanı Enes EMİNOĞLU: “Yeni nesil metodlarla genç kardeşlerimizin hayallerini yansıtmasına her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Yeter ki siz talep etmeye devam edin.” dedi. Milletvekili Yavuz SUBAŞI ise: “ Tügva'nın yapmış olduğu bu çalışmanın tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diliyor, İl Başkanı Beşir ISLAK ve yönetimine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, velileri ve danışman öğretmenleri sahnede hatıra fotoğrafı çektirerek o anı ölümsüzleştirdiler. Ödül töreni sonrası bilim tiyatrosu gösterimi ve ardından Gurup Aksiyon müzik gurubu ile öğrenciler programın tadını çıkardılar.

Editör: Haber Merkezi