EĞİTİM-BİR-SEN Balıkesir İl Divan toplantısı Otel Basri'de yapıldı. Divan toplantısına Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin’in yanı sıra okul temsilcileri, okul müdürleri, müdür yardımcıları ve İlçe yönetimleri katıldı. Toplantının açış konuşmasını Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin yaptı. 

"BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR SENDİKAYIZ"
Bilgin'den sonra kürsüye gelen şube başkanı İbrahim Etem Yılmaz, konuşmasına İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla Suriye'de devam eden olayları nefretle kınadığını belirterek başladı.
Eğitim- Bir-Sen'in sendikacılık anlamında sadece Türkiye’de değil dünyada da bir çığır açtığını öne süren Yılmaz, "Eğitim-Bir-Sen dünyanın neresinde bir zulüm varsa bir haksızlık yaşanıyorsa onun karşısında durmuştur. Nerede bir mağdur ve mazlum varsa  onun yanında yer almıştır. Pakistan’daki depremzedelerin  Somali’de açlık çekenlerin, Miyanmar’da zulme uğrayanların yanında yer aldık almaya da devam edeceğiz. Ülkemizde yaşanan Van depreminde, depremzede olan Eğitim-Bir-Sen üyelerine 15 bin lira ödeyerek, devletin ödemiş olduğu 10 bin liranın üzerinde bir ödeme yaparak ne kadar büyük ve güçlü bir sendika olduğunu göstermiştir" dedi.

"ÖĞRETMENLERİN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ"
Son yıllarda demokrasi ve özgürlükler anlamında yapılan her düzenlemenin destekçisi olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini vurgulayan İbrahim Etem Yılmaz, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılan reform niteliğindeki bazı değişikliklerin örneğin 4+4+4, 12 yıllık zorunlu eğitim gibi Kuran-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler gibi derslerin okullarda seçmeli ders olarak okutulması, Milli Güvenlik derslerinin kaldırılması gibi düzenlemelerin teklifini yapan da bizdik, destekçisi de biz olduk. Bütün bu olumlu gelişmelere rağmen son yapılan toplu sözleşmede öğretmenler ve öğretim görevlileri masanın mağduru olmuştur. Buradan hükümete sesleniyorum: Eğitim ve öğretimin en önemli aktörleri olan öğretmenleri söylemlerinizle, ek ödeme vermeyip mağdur ederek, küstürerek başarılı olmanız imkansızdır.
Eğitim-Bir-Sen olarak hükümetin ek ödeme vermemesi üzerine tüm Türkiye’de alanları doldurduk. Yine hükümetin öğretmenlerle ilgili  olumsuz söylemleri üzerine İstanbul’da binlerce eğitim çalışanıyla 'Öğretmene Saygı' yürüyüşü düzenledik. Haksızlık kimden gelirse gelsin karşısında durduk. Durmaya da devam edeceğiz. Öğretmenlerin mağduriyeti giderilinceye kadar mücadelemiz sürecek.

"ZORUNLU KILIK KIYAFET UYGULAMASI KALDIRILMALI"
Son 10 yılda ülkemizde demokrasi ve özgürlükler  alanında önemli adımlar atılmasına rağmen halen çalışma hayatında kamu çalışanlarına uygulanan zorunlu kılık kıyafet uygulamasından bir an önce vazgeçilmelidir. Bu konuda ne ayrıcalık, ne ayrımcılık  istiyoruz. Sadece herkese eşitlik  ve özgürlük istiyoruz. Buna öğrenciler de dahil edilmeli" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi