2015-2016 eğitim öğretim yılında Karesi İlçesi'nde, öğrenim gören 5, 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kendini ifade etmelerini, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemek amacıyla hayata geçirilen 'Boyunca Kitap Oku, Bisikleti Kap' projesinin ödül töreni Fatih Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.

Proje milli eğitim müdürlükleri ve belediyeler ile yapılan protokolle 20 ilçedeki ortaokullarda hayata geçirildi.
Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, öğrencilerin iyi bir okuyucu olmaları gerektiğini vurguladı.
Kitap okuyan çocukların algı dünyasının zenginleştiğine dikk
at çeken Konakbay, öğrencilerin sınavlarda soruları daha iyi kavradıklarını ve süreyi iyi kullanabildiklerini vurguladı. 
Bu proje dışında 'Karesi'de her yer kütüphane' projesi kapsamında cami, kahve ve berber salonlarında kütüphaneler oluşturup, vatandaşları okumaya teşvik ettiklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın her şehre belirli sayıda bisiklet gönderdiğini söyledi.
Kurumlarla birlikte yapılan protokolle en çok kitap okuyan öğrencilere bisikletleri verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, cami, kahve ve berber salonlarına belediye tarafından konulan kütüphanelerle vatandaşları okumaya teşvik ettiklerini anlattı.
Yılmaz, "Gençlerimizin, insanımızın okumaya, kitaba verdiği değer geleceğimizin daha parlak olacağı umudunu bize büyük ölçüde veriyor. Kitapsız kalkınma mümkün değildir. Okumadan, kitaba değer vermeden bir medeniyet kurmamız ve gelişmemiz mümkün değildir. Onun için kitaba değer veriyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi