Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, yeni eğitim yılının ilk gününde öğrencilerle biraraya gelerek, İlköğretim Haftası kutlamasına katıldı. Başkan Ok'un ilk olarak ziyaret ettiği Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'ndeki programa İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Okul Müdürü Ramazan Konakbay, işadamı Rona Yırcalı, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı. 
Bu okulun Balıkesir'deki ilk Anadolu lisesi olduğunu ve 30 yıldan bu yana faaliyetini sürdürdüğünü belirten Yırcalı, yaptığı açıklamada, "Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi'nin başarısı, bugüne kadar elde edilen neticelerden anlaşılmaktadır. Buradan öğrencilerimize sesleniyorum, ders çalışmanın yanında, ülkemizin içinde bulunduğu problemlere de eğilmeye çalışın. Bu ülkede olan her şey, sizin üzerinize vazife olmalı. Bu vatan için, bizler için, sizin burada okumanız için canlarını veren şehitlerimizi görmelisiniz. Kendiniz için çalışın, aileniz için çabalayın ve ülkeniz için gayret gösterin." dedi. 

Kendisinin de bu okulda öğretmen olarak görev yaptığını ve öğrenci olmanın ayrıcalık olduğunu belirten Başkan İsmai lOk ise, "Sizler şu anda Türkiye Cumhuriyeti'ndeki yaşıtlarınız içerisinde en şanslı olanlardansınız. Tabii ki bu şansı da çalışarak elde ettiniz. Başta aileniz olmak üzere öğretmenleriniz ve milletimiz, sizlerden çok şey bekliyor. Sizi yetiştirip bugünlere getiren ailenize ve öğretmenlerinize teşekkür ediyor, hayat boyu başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılının, sağlıklı ve başarılı olmasını dilerim." şeklinde konuştu. Geçen eğitim döneminde mezun olan ve LYS'de Türkiye 44.'sü olarak Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanan Serpil Eren ile bu yıl SBS başarı puanıyla okula birinci olarak yerleşen Bekir Kabacık'ı da tebrik eden Ok ve beraberindekiler, daha sonra öğretmenler odasına geçerek öğretmenlerle bir süre sohbet etti.
Editör: Haber Merkezi