Balıkesir Altıeylül Mehmet Vehbi Bolak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğretmenleri Melike Somuncuoğlu ve Zeynep Servili, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Basın Müzesi’ni, bölüm öğrencileri ile birlikte ziyaret etti. Öğrenciler, gönül verdikleri gazeteciliğin, ülkemizdeki ve Balıkesir’deki tarihsel gelişimi ile ilgili bilgiler edindi.

Basın müzesinin ve cemiyetin konuklarını BGC Başkan Vekili Coşkun Yaman karşıladı. Öğrenciler müzedeki incelemeler esnasında, ülkemizdeki basın tarihinde adeta kısa bir gezinti yaptı. Kumpasla dizilen harflerin gazete haline dönüşümünden, kumpastan, harfleri tek parça bitişik satır durumunda dizen Entertip makinesine, yıllar önce kullanılan fotoğraf makinelerinden ses kayıt cihazlarına, Balıkesir’e ilk giren bilgisayarlardan telefotoya ve günümüzde kullanılan cihazlar hakkında bilgi aldı. Yıllarını basın sektörüne veren gazeteci Hilmi Duyar ve Coşkun Yaman, öğrencilerin sorularını yanıtladı, müzedeki ekipmanlar hakkında bilgi verdi.

İletişim Fakültesi mezunu olan öğretmenler Melike Somuncuoğlu ve Zeynep Servili, ziyaret nedeninin hem kutlama, hem de öğrencilerinin bilgilerini arttırmak amaçlı olduğunu vurguladı. Cemiyet ile okul arasında daha sıkı bağlar kurulmasını istediklerini belirtip, okulda açacakları basın sergisi için cemiyetle birlikte Balıkesirli gazetecilerin katkılarını beklediklerini söyledi.

Öğrenciler tüm çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayıp, çalışan gazeteciler adına BGC Başkanvekili Yaman'a çiçek verdi. Yaman, öğrenci ve öğretmenlere Cemiyetin bastırdığı kitap ve dergilerden hediye etti.

Editör: Haber Merkezi