Kılık kıyafet yönetmeliğini protesto eden Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenler derslere serbest kıyafetlerle girdi. Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yılmaz, "Ne giydiğimizle değil, ne ürettiğimizle ilgilenilmesini istiyoruz" dedi. Balıkesir'de Eğitim-Bir-Sen'e bağlı öğretmenler, kılık kıyafet yönetmeliğini protesto ederek okullara serbest kıyafet ile gitti. Altı Eylül İlköğretim Okulu önünde toplanan öğretmenler kılık kıyafet yönetmeliğini protesto etti.
Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Etem Yılmaz, "Ense traşı, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğuyla ilgilenen, çalışanların kot ve benzeri pantolon giyemeyeceği hükmünü içeren, inancı gereği başını örtme ihtiyacı duyan ve tercihinden dolayı saygı duyulması gereken kadın çalışanlara başörtüsü yasağı getiren darbe döneminin ürünü, çağ dışı yönetmeliği tanımadığımızı haykırmak için buradayız. Öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliği değişmiş, tek tipçilikten vazgeçilmiş, imam hatip okullarından bütün derslerde, diğer okullarda sadece Kur'an-ı Kerim dersinde baş örtüsü serbestisi içerecek şekilde serbest kıyafet hakkı tanınmışken, eğitim çalışanlarının saçıyla, bıyığıyla, favorisiyle ilgilenilmesini doğru bulmuyoruz" dedi.
Yaklaşık 30 öğretmenle basın açıklaması yapan Şube Başkanı Yılmaz, "Eğitim çalışanları olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğin acilen değiştirilmesini, kamuda çalışan kadınlara başı açık olacak şekilde dayatma yapılmamasını, başörtüsü yasağının kaldırılmasını, çalışanlar olarak ne giydiğimizle değil, ne ürettiğimizle ilgilenilmesini istiyoruz" dedi. Öğretmenler basın açıklamasının ardından serbest kıyafetlerle derse girdi.
Editör: Haber Merkezi