Bir eşi Amerika'da bulunan ve Türkiye'nin en büyük Çoçuk Eğlenme Merkezi'ni Balıkesir'e kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur  torunlarıyla birlikte Çocuk Köyü'nü ziyaret etti.
Uğur, kısa bir süre önce açılışını gerçekleştirdiği Türkiye'nin en büyük Çocuk Eğlence Merkezi olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Köyü'nde torunlarıyla birlikte vakit geçirdi.

BAŞKAN UĞUR: “İLK YATIRIMI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPTIK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, gişesinden bilet satın alarak girdiği Çocuk Köyü'nü bu defa dede olarak ziyaret etti. Beraberinde ikibuçuk yaşındaki Afra ve 9 yaşındaki Ali isimli torunlarıyla Çocuk Köyü'ne giden Uğur, eğlenceli bir zaman geçirdi. Torunlarına Çocuk Köyü'ndeki oyun alanlarında eşlik eden Uğur, ilk defa getirdiği torunlarının Çocuk Köyü'nü çok beğendiklerini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir'deki ilk yatırımlarını Çocuk Köyü ile çocuklar için yaptıklarını belirten Başkan Uğur, “Torunlarımızla ilk defa Çocuk Köyümüze geldik. Onlar çok memnunlar. Torunlarımızdan birisi ikibuçuk yaşında, diğeri ilkokul üçüncü sınıfa gidiyor. Çocukların dünyası farklı, böyle bir yer görünce şaşırdılar, sevindiler, hiç hayal etmedikleri bir yer. Hakikaten güzel oldu. Biz istiyoruz ki gençlerimiz iyi yetişsin, iyi vakit geçirsin. Özgüven ile yetişsinler. Gençlerimiz geleceğimiz. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Biz de ilk yatırımı çocuklarımız için yaptık ve bu Çocuk Köyü'nü onlara armağan ettik. İnşallah tüm çocuklarımız buradan istifade edecekler” diye konuştu.
Başkan Uğur, Çocuk Köyü'ne gelen diğer çocuklarla da yakından ilgilendi, onları sevip sohbet etti. Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur, torunları Afra ve Ali'nin geç vakte kadar gönüllerince eğlenmelerinin ardından Çocuk Köyü'nden ayrıldı.
10 GÜNDE 150 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Fırıntaş A.Ş. Genel Müdürü Kazım Boztaş, Çocuk Köyü'nün halktan yoğun bir ilgi gördüğünü söyledi. Boztaş, açılıştan itibaren ilk 10 günde Çocuk Köyü'nü yaklaşık 150 bin kişinin ziyaret ettiğini, talepleri sıkıntısız bir şekilde karşıladıklarını aktardı. 
Balıkesir Çocuk Köyü'ne Balıkesir ve ilçelerinden başka çevre illerden (Bursa, Manisa, Çanakkale, İstanbul, Kütahya) il ve ilçelerinden de vatandaşların ziyaret ettiğini, çocuklarıyla hoşça vakit geçirdiklerini belirtti.
Balıkesir Çocuk Köyü, hafta içi 10.00 – 22.00 saatlerinde, hafta sonları ise 10.00 – 23.00 saatleri arasında açık olarak faaliyet gösteriyor. Ziyaretçilerin seanslar halinde kabul edildiği Çocuk Köyü'nün bilet fiyatları ise hafta içi 15 TL, hafta sonları ise 20 TL olarak açıklandı.
Editör: Haber Merkezi