Günümüzde kariyer ve eğitim alanlarında İngilizce bilmek herkesi bir adım daha ileriye taşırken, ikinci bir yabancı dil öğrenmek 10 adım daha öne taşıyor. Zira herkesin İngilizce bildiği ya da öğrenmeye çalıştığı şu dönemde Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça, Çince gibi dilleri biliyor olmak hem eğitimde hem de kariyer alanında büyük avantaj.

Günümüzde de kalifiye bir çalışan ya da gezgin olmaya karar veren herkes ikinci ve hatta üçüncü bir dil öğrenmek için alternatifleri değerlendiriyor. Endless Abroad Ceo’su Gökmen Özdemir, İngilizcenin dışında başka bir dil öğrenmek isteyenler için ülkeleri sıraladı…

İngilizceden sonra dünyada en çok konuşulan dil İspanyolca

İspanya ve Güney Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde geçerliliği olan İspanyolca, İngilizceden sonra en çok konuşulan ikinci dil. Hint-Avrupa romansı dili olan İspanyolca  oldukça karmaşık ve bir o kadar da melodik bir dil olma özelliğine sahip.  İspanyolca öğrenmek isteyen kişilerin en çok tercih ettiği ülkelerin başında İspanya geliyor. İspanya bünyesindeki zincir okullarla, Barselona, Madrid, Seviila, Alicante, Malaga başta olmak üzere İspanya’nın 10’dan fazla şehrinde İspanyolca dil eğitimleri sunuluyor. İspanyolcayı anavatanında öğrenme şansına sahip kişiler, daha hızlı bir şekilde öğrenmelerini gerçekleştiriyor. 

Zor gibi görünen ama kolay öğrenilen Almanca

Almanca, tüm Avrupa dillerinin temelinin oluşturan bir lisandır. İngilizce, Almanca dil temeline dayanan ve Alman alfabesinin, lehçeleşmiş hali olarak nitelendirilebilir. Almanca öğrenmek, pek çok yabancı dilin daha kolay ve hızlı şekilde öğrenilmesine olanak sunar. Rönesans Dönemi, Alman edebiyatının ve tüm sanat akımlarının diğer Avrupa ülkelerine yayılmasını ve çok sayıda ülkenin lisan temelini oluşturan bir dönem olmuştur. Almanya birçok kentine Almanca dil eğitimi seçenekleri sunmakta. Akademik anlamda Almanya‘da lisans ya da lisansüstü eğitimler almak isteyen kişiler, Almanca dil bilgisini anavatanında rahatlıkla geliştirebilirler. 

Kanada’nın resmi dillerinden biri Fransızca

Bugün yaklaşık 220 milyon kişi tarafından konuşulan Fransızca, dünyanın en çok konuşulan 6. dili konumunda. Bu dili öğrenmek size hem Fransa’da hem Avrupa’nın önemli bir kısmında hem de Afrika’daki pek çok ülkede olup bitenleri yakından takip edebilmek için şahane bir fırsat sunar. Her ne kadar Fransızca dilini öğrenmek için akla gelen ilk ülke Fransa’da olsa , Kanada’da resmi dillerden birinin Fransızca olması Kanada’yı Fransızca öğrenmek isteyen kişiler için tercih edilebilir bir seçenek haline getirmektedir. Kanada’da Monteral öne çıkarken Fransa’da da Paris ön plana çıkmaktadır.

En çok öğrenmek istenilen dördüncü dil İtalyanca 

Dünya genelinde üniversitelerdeki İtalyanca derslerine olan ilgi de son yıllarda %20’nin üzerinde artış göstererek İtalyancayı en çok öğrenilmek istenen 4. dil konumuna getirmiş durumda. İtalya’nın hemen her şehrinde İtalyanca dil eğitimi veren kurslar bulunur. Özellikle Roma, Floransa, Venedik tercih edilse de Sinea, Pisa, Milano da tercih edilen şehirlerin basında gelir.

Editör: Haber Merkezi