Balıkesir Milletvekili Av. Pakize Mutlu Aydemir, yaptığı açıklamada, çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitimleri mesleki eğitim programı zorunlu hale getirilip, örgün eğitim kapsamına dahil edilecek ve dört yıllık mesleki eğitim merkezi programı adı altında birleştirileceğini bildirdi.

Vekil Aydemir, bu sayede Eğitim-İstihdam bağlantısının güçlendirilmesi, özel sektör tarafından da mesleki eğitime doğrudan katkı sağlanması ve faaliyet gösterilen alanlarda ihtiyaç duyulan becerilere sahip nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi amaçlandığını söyledi.

Milli eğitim Bakanlığımız Mesleki Eğitim ve Teknik Eğitim Genel Müdürü ile  TBMM’deki ofisindre bir araya gelen Aydemir,  "Balıkesir’imizin bu bağlamda pilot bölge olarak öncelik verilmesi, Turizm, Zeytin yetiştiriciliği ve işlenmesi başta olmak üzere nitelikli, yeterli, kalifiye insan gücü eksikliğinin giderilmesi konusunda fikir alışverişin de bulunduk.

-Eğitimli ve donamlı insan gücü yetirilmesinde özel sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını kendisinin çekirdekten başlayarak yetiştirmesinin önünü açacak, sıkıntı yaşanan ara eleman, iş gücü ve vasıflı iş bulma sıkıntısının önleneceği, gençlerimizin eğitiminin yanında bir meslek koluna altın bilezik takacağı uygulamanın önümüzdeki günlerde TBMM genel kuruluna gelerek yasalaşacağı müjdesini veriyorum.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi