Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp her yıl farklı bir ilde bir araya gelen üniversite yıllarındaki arkadaşlarını makamında ağırladı. Ürgüp, üniversite arkadaşları ve ailelerinden oluşan heyeti belediye binası önünde karşıladı.

1970'li yıllarda Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü'nde eğitim gören ve her yıl farklı bir şehirde bir araya gelen okul arkadaşları bu yıl da Sivas'ta toplandı. Kendisi de aynı dönemde Necatibey Eğitim Enstitüsü'nde okuyan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, üniversite yıllarından tanıdığı arkadaşları ve ailelerinden oluşan heyeti konuk etti.

ŞEREMETLİ HASRET GİDERDİ

30 yıldır bu buluşmaları gerçekleştirdiklerini belirten Ürgüp, arkadaşlarına Sivas hakkında da bilgi verdi. Gelen heyet adına konuşan Birlik Gazetesi Kurucusu Sıtkı Şeremetli ise arkadaşlarından çoğunun işadamı, eğitimci, akademisyen gibi mevkilere geldiğini belirterek, "1970'li yıllarda Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü'ne bir çok arkadaşımız geldi. Bu arkadaşlarımız sadece küçük bir bavul ile üniversiteye geldi. Çoğu aç susuz Balıkesir'e gelen Anadolu evlatlarıydı. Bunlardan birisi de belediye başkanımızdır. Balıkesir'in geleceğini o dönem gelen o genç arkadaşlarımız belirlemiştir. Çünkü bu arkadaşlarımız sosyal yaşamda birer başarı abidesi oldular " dedi.

Editör: Haber Merkezi