Milli Eğitimin çiçeği burnundaki müdürünün söylemlerine bakarsanız burası Balıkesir değil, güneydoğunun en ücra köşesi!

Sabri Caner, kafaları karıştıran farklı rakamlarıyla karamsar bir tablo sergilemeyi dünde sürdürdü. Balıkesir'i eğitim alanında çok geri kalmış bir il gibi lanse etmeye çalışması şaşırttı. 

Vali Ahmet Turhan, müdürün sıklıkla dillendirdiği ifadelere, "Başarısızlığı fazla dile getirirsek orada olmaya hak ediyormuşuz havası doğar"  karşılığını vererek ince bir mesaj gönderdi.

BALIKESİR dün anlamlı olduğu kadar geleceğimizin teminatı olan genç nesilleri heyecanlandıran bir ödül törenine sahne oldu. Seviye Tespit Sınavı'nda (SBS) başarı gösteren öğrenciler çeşitli  hediyeler verilerek ödüllendirildi.

SBS'nin yüzakı genç beyinlerini anore etmek ve teşvik amaçlı düzenlenen Valilik Necatibey Salonu'ndaki törene, Milli Eğitimin çiçeği burnundaki müdürü Sabri Caner'in konuşması damgasını vurdu. Caner, ifadelerinde kullandığı rakamlarla Balıkesir'i eğitim alanında çok geri kalmış bir il olarak göstererek herkesi şaşırttı!

BUNU HAK ETMİYORUZ

Müdür, bir dönemin siyasetçilerinin kendilerinden önceki dönemi karalama alışkanlığı yaptığı dönemleri anımsatan konuşmasında, Türkiye üçüncüsü bir ilden geldiğini belirterek, "Burası Şırnak değil, burası bir Van değil, Muş değil. Balıkesir ilinden bahsediyoruz. Türkiye genelinde 61'nci sıradayız. Bu acı bir tablodur" dedi.

Sınava giren öğrenciler, öğretmenler ve velilerinde katıldığı törende konuşan müdür, Balıkesir'de bir ay önce başarı tespit sınavı yapıldığını hatırlatarak "Elimizdeki rakamlar Balıkesir'imizin hak etmediği bir noktada olduğunu gösteriyor" dedi.

Caner'in konuşması salonda karamsar bir hava estirirken, kürsüye çıkan Vali Ahmet Turhan öğüt ve önerileriyle herkese moral verdi.

KARAMSAR HAVAYI

VALİ TURHAN DAĞITTI

Törende başarılı öğrencilere ödüllerini veren Vali Ahmet Turhan Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'in salonda estirdiği karamsar havayı  tecrübesiyle dağıttı.

Turhan, ülkenin 2023 hedeflerini örnek göstererek şunları söyledi. "Başarısızlığı fazla dile getirirsek orada olmaya hak ediyormuşuz havası doğar.  Önümüze bakacağız. Balıkesir Türkiye'nin en güzel coğrafyalarından biri. O kadar güzel değerlere sahip ki,  tarımda, sanayide, turizmde hayvancılıkta  ilk ondayız. Termale kadar çok ciddi değerlere sahibiz. Balıkesir halkı gibi çok güçlü değere sahibiz.

HİÇ HOŞ DEĞİL

Tarihten buyana baktığımızda hiç karamsar olmaya gerek yok. Önümüzdeki bir kaç yılda göreceksiniz ilk 10'da olacağız. 2023'de ilk 3'te olacağız. Her şeyimiz var. Hiç bir eksiğimiz yok. Derslik okul ihtiyacımızı üç yıl içinde çözeceğiz. Balıkesir'in eğitimde en büyük avantajı velilerin ilgili olması.

Müdür beyin söyledikleri hiç hoş değil. Bir iki yıl, üç yıl içinde ilk 10 diyorum. Bunu yapamazsak bizler dahil milli eğitim yöneticilerinin gitmesi lazım. 2023 vizyonunda biz dünyada ilk 10 ekonomiden biri olacağız.

MİNİKLERE BÜYÜK HEDEF

Sevgili çocuklar hedeflerinizi büyük tutun. Size 'dünyanın en iyi mühendisi, doktoru olacağım' demek yakışır. Devletimizin hedefi var. 2071 hedefinde de sizler bizim yerimizde olacaksınız.

Öyleyse karamsar olmayın, hedeflerinizi yüksek tutun. Biz sizlere güveniyoruz inanıyoruz. Bizim biraz daha fazla çalışmamız lazım heyecanımız olduğu sürece çalışmaya devam edeceğiz Balıkesir önümüzde en yaşanabilir, en huzurlu, başarılı bir ili olacak hiç karamsar olmayın. Buna gönülden inanıyorum."

 

VALİ AMCALARINDAN ÖDÜL VE ÖĞÜT

Vali Ahmet Turhan, Necatibey Salonu'nda ağırladığı başarılı öğrencileri çeşitli hediyeler vererek kutladı, "Size 'dünyanın en iyi mühendisi, doktoru olacağım' demek yakışır" öğünde bulunup hedefi yüksek tutmalarını diledi.

 

Editör: Haber Merkezi