BALIKESİR 2. Gündoğan Mahallesi’nde yer alan Vehbi Bolak İlköğretim Okulu’nun öğrenci velileri, okullarının 100. Yıl Endüstri Meslek Lisesi’ne döndürüleceğini ileri sürerek, okul önünde isyan bayrağı açtı.

Eğitim ve öğretim yılı başından bu yana sabah lise, öğleden sonra ise 800 öğrencinin eğitim gördüğü meslek lisesine dönüştürülen okullarının Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun bahçesine yapılması planlanan yeni yerine taşınacağını iddia eden veliler okul önünde “Okulumuzu elimizden kimse alamaz” diye tepki gösterdi. Burnundan soluyan velileri, Mahalle Muhtarı Muammer Ayvaz ikna edemeyince, devreye giren polis velileri sakinleştirdi.

Açtıkları kampanyada toplanan imzaları Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştırdıklarını dile getiren veliler, verdikleri dilekçede şu ifadelere yer verdi:

“Okulumuz Mehmet Vehbi Bolak kapatılarak meslek lisesine dönüştürülmek istendiğini duymuş bulanmaktayız. Okullarımızın alam bölgelerinde 3 bin 415 öğrenci bulunmaktadır. Bu sayı ana sınıfı öğrenimi mecbur tutulacağı göz önünde bulundurulursa, tahminen 200 artışla öğrenci sayısı 3 bin 615’e çıkacak. Mahallemiz her gün göç almaktadır. Öğrenci sayıları her derslikte 20 öğrenci planlanarak hesaplanması halinde durum daha da vahim hale gelecektir.
Bakanlık ikili eğitimi bitirip normal eğitime geçme çalışmaları yaparken, Balıkesir’de mahallemizde normal eğitim yapan tek okulumuzda kapatılıp sıkışık durumda bulunan okullarda ikili eğitim yaptırılacaktır. Tedbir olarakta Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun bahçesine 24 derslikli bir okul yapımı planlanmakta olup hali hazırda 82 derslik 76 ya düşürülmüş olacaktır. Buda ilköğretim çağındaki öğrencilerimiz için büyük problemler doğuracaktır. Orta öğrenim problemini çözeyim derken, İlköğretimde planlama problemleri oluşacaktır. Bizler 1 ve 2 Gündoğan, Gümüşçeşme Mahallesi sakinleri olarak okulumuzun kapatılmasını hakaret bize ve yarının büyükleri çocuklarımıza hakaret kabul etmekteyiz. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği açısından okulumuzun ilköğretim okulu olarak devam etmesi için gereğinin yapılmasını istiyoruz.”
Editör: Haber Merkezi