BALIKESİR İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ataması yapılan Sabri Caner, görevi İbrahim Aydın'dan devir aldı. Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki devir teslim töreninde Caner'i kapıda çiçekle karşılayan Aydın, hayırlı olsun dileğinde bulundu. Caner de kendisini karşılayan şube müdürleri ve personelle tanıştı. Caner'e başarı dileyen İbrahim Aydın, "Allah utandırmasın. 30 Ocak 2012 itibariyle Balıkesir'de göreve başladım. Yaklaşık 11 ay gece gündüz demeden yoğun bir tempoda çalıştık. Milli Eğitim Bakanlığımızın yeniden yapılanmasıyla ilgili müfredatın değişmesinden sonra çalışmalarımız bu dönemde yoğunluk kazandı. Şu anda Balıkesir'de eğitim öğretime sorunsuz devam ediliyor" dedi.

"İKİ HEYECANI BİR ARADA YAŞADIM"
Balıkesir Sanayi Odası'nın (BSO) ödül törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun okul yaptırma sözü verdiğini hatırlatan Aydın, ayrıca sanayicilerin de bir okul yaptıracağını aktardı.
Aydın, "Son günümüzde bizi sevindiren bir olayla karşılaştık. Sanayi Odası'nın ödül törenine katılmak üzere Balıkesir'e gelen Hisarcıklıoğlu, Eğitim Vadisi'ne bir okul yapmayı vaad etti. Ayrıca Balıkesirli sanayicilerimiz de aynı yere bir okul yapacak. Balıkesir'imiz iki okul kazandı. Bunda sayın valimizin rolü çok büyük. Geldiği günden beri eğitime öncelik verdi. Buraya göreve gelirken heyecan duydum, giderken de aynı heyecanı duydum. İki okulumuz da ilimize hayırlı olsun" diye konuştu.

İLK İŞ DURUM TESPİTİ YAPMAK
Görevi Aydın'dan devir alan İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ise; 28 Ocak 2012 tarihinde Isparta'da göreve başladığını belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığımızın tasarrufuyla Balıkesir'e geldik. Müdürümüzün çalışmalarını yakinen biliyorum. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla birlikte çok yoğun bir çalışma temposuna girdik. Her il, kendi içinde yarıştığı gibi diğer illerle de yarıştı" dedi.
Balıkesir'de bundan sonra eğitimde kaliteyi yükseltmek için çalışmaların hızlandırılacağını aktaran Caner, bunun için durum tespiti yapılacağını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi