Batman'da 4 yıl önce PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit düşen Şehit Aybüke Yalçın'ın ismi mezun olduğu Edremit Körfez Anadolu Lisesi'ne verilmişti. Lisenin eski mezunlarının bir araya geldiği Edremit Lisesi Mezunlar Derneği, Şehit Yalçın'ın isminin silinmesi için girişimde bulundu. Başvuru dernek başkanı aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği Edremit kurucusu Hasan İleri tarafından yapıldı. Dava dilekçesinde, "öyle bedavadan nam sahibi olunmaz" ifadesine yer verilmesi Balıkesir'i ayağa kaldırırken ülkenin dört bir yanından tepki toplamıştı.

Aybüke Öğretmen’in ismini de, gülüşünü de yaşatacağız!

Edremit'te girişime karşı ilk tepki, şehit öğretmenimizin adını taşıyan okul önünde Memur-Sen öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları tarafından gösterilmişti.

Şehitlik mertebesinin değerini içine sindiremiyecek kadar toplum değerlerinden uzak kişilerin girişimine Balıkesir'deki STK'lar da sessiz kalmadı. Olaya ilk gün yaptıkları ortak açıklamayla tepki gösteren STK temsilcileri bugün de Edremit'e giderek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gür'ün öncülük ettiği heyette, Sağlık-Sen İl Başkanı , İlim Yayma Cemiyeti İl Başkanı, KADEM İl Başkanı, Birlik Vakfı İl Başkanı, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı, Diyanet-Sen İl Başkanı, TÜGVA İl Başkanı, Cihannuma İl Başkanı, Önder İl Başkanı , Ulaştırma Memur-Sen İl Başkanı, Ulaştırma Memur-Sen Havaalanı Temsilcisi, Emekli Memur-Sen Başkan Vekili, Edremit Memur-Sen İlçe Başkanı, Büro Memur-Sen İl Başkan Yardımcısı, KADEM Başkan Yardımcısı, Sağlık-Sen Başkan Yardımcıları, Ensar Vakfi Yurt Müdürü olmak üzere çok sayıda STK temsilcisi yer aldı.

Balıkesir Sivil Toplum Kuruluşları nın temsilcileri, şehidimizin isminin mezun olduğu okula verilmesi konusunda inisiyatif kullanan Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal ile Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek'i ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız 'ın da katıldığı ziyaretlerde,şehit öğretmenin adının mezun olduğu okulda yaşatılmasına öncülük etmesi nedeniyle Kaymakam Ünsal'a teşekkür eden STK temsilcileri, yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi aldı,

STK temsilcileri daha sonra Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi'ne giderek burada Okul Müdürü Hikmet Uyan ile görüştü.

Balıkesir Sivil Toplum Kuruluşlarını Edremit ziyaretiyle ilgili bilgi veren Memur-Sen Balıkesir İl Başkanı Ahmet Gür, "Şehide saygısızlık asla kabul edilemez. Bu olayın sonuna kadar takihçisiyiz" dedi.

Gür, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bugün yapmış olduğumuz ziyaretler sonrasında Edremit Kaymakamımızın ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün sürecin takipçisi olması bizleri mutlu etti.

İlk olarak 2010 yılında ismi değişen okula, bugün şehidimizin ismi verilince bu durumdan birileri rahatsız olup, okula şehit isminin verilmesinin iptali için dava açıyorsa, biz bunda iyi niyet aramıyoruz.

Ramazan ayındayız ve bu vatan için bedellerin en büyüğünü yaşayan şehidimizin ailesine bir kez daha bu üzüntüyü yaşatanları amacına ulaştırmamak için sonuna kadar bu olayın takipçisi olacağız." 

Editör: Haber Merkezi