Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter, Balıkesir il genelinde 13 bin 35 gönüllüye ulaştıklarını belirtirken, "İlimize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlamak istiyoruz. Bunun için de herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter, vakfın Balıkesir ve ilçelerindeki çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Kuter, “Başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için çalışan TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük bir sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Bugün ülke genelinde var olan 750 bini aşkın gönüllüsü, vakfımızın her zaman en büyük gücü olmuştur. Biz de Balıkesir’in doğal varlıklarını ve sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturarak ilimizdeki gönüllü sayımızı artırıp, ilimize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. 1 Ocak 2019 tarihine göre Balıkesir ilimizde 13 bin 35 gönüllümüz bulunmaktadır. Göreve başladığımız  Eylül 2018 tarihinden bugüne temsilcilik olarak merkezde 490  gönüllüyü ailemize katmış bulunuyoruz. Bir çok okul ve sınıfımız, öğretmen ve öğrencimiz tema gönüllüsü oldu. Bizde onlara gönüllü kartlarını ve sınıf yapraklarını ilettik.

Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz. Doğa ve çevre sevdalısı dostlarımızı Bahçelievler Mahallesi Sanat Okulu Caddesindeki TEMA Evimize toplantı ve etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

DOĞA EĞİTİMİ FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilciliği ekibinin ; toprağı bereketli, havası temiz, dereleri çağlayan; yaşanabilir bir gelecek için çalışmalar gerçekleştirdiğini vurgulayan Kuter açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Bu kapsamda doğal varlıkların korunması için kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yürütüyoruz; verimli tarım topraklarının, su varlıklarının, mera ve orman alanlarının korunması için çalışıyoruz. Ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği gerçekleştirerek TEMA Vakfı’nın ücretsiz doğa eğitimlerini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırmak için çabalıyoruz. Bu maksatla il genelinde 71 sınıfta eğitim çalışması yapıyoruz. Türkiye genelinde uygulanan 'Ağaç Kardeşliği' projesine ilimizden 6 sınıfla katılıyor"

TEMA VAKFI 81 İLDE, 329 İLÇEDE ÖRGÜTLÜ

Vakfın ülke genelinde ve il bazındaki çalışma yöntemi ile ilgili de bilgi veren TEMA Vakfı İl Temsilcisi Kuter, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İllerde il temsilcisi, ilçelerde ilçe sorumluları, mahallelerde ise mahalle sorumluları aracılığıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. 31 Aralık 2018 tarihine göre,  Türkiye genelinde 81 il, 329 ilçe, 83 mahalle/belde ve 159 üniversitede temsilciliklerimiz bulunmaktadır. Balıkesir olarak ilimizde il temsilciliğinin yanısıra merkezde Karesi ve Altıeylül ilçe sorumlularımız mevcuttur. Aynı zamanda; Bandırma, Gönen, Sındırgı, Bigadiç, Edremit ve Ayvalık ilçelerinde İlçe sorumlularımız bulunmaktadır. Balıkesir Üniversitesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 'Genç TEMA' topluluklarımız vardır"

BASINA TEŞEKKÜR

TEMA Vakfı olarak varoluş nedenlerinin yaşama yani toprağa sahip çıkmak, korumak olduğunu vurgulayan Kuter, "Bu konuya dikkat çekmek amacıyla 14 Kasım 2018 tarihinde il merkezimizde geniş katılımlı 'Toprağa Saygı'' yürüyüşünü gerçekleştirdik. Kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirmede en önemli desteği ilimizde görev yapan basın mensuplarından alacağımıza inanıyoruz. Basınımızın değerli temsilcilerine bugüne kadar il temsilciliğimize ve çalışmalarımıza verdikleri destek için bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi

Editör: Haber Merkezi