"Toprağı koru, iklimi koru" sloganıyla gerçekleştirilecek yürüyüş saat 10.30'da Karesi Belediyesi önünden başlayacak ve Alihikmetpaşa Meydanı'nda sona erecek. Meydanda günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapılacak, şiirler okunacak, halk oyunları gösterisi sunulacak.

Karesi Belediyesi Kent Konseyi'nin de destek vereceği yürüyüşe çok sayıda öğrenci de katılacak.

Bu yılki yürüyüşte toprak ve iklim konusuna dikkat çekeceklerini belirten TEMA Vakfı Balıkesir İl Temsilcisi Metin Kuter, "İklim değişikliği bugün ve yarınımızı tehdit eden en önemli sorunlardan biri olarak görülüyor. Bu nedenle ülke genelinde düzenlediğimiz toprak yürüyüşleri, tanıtım ve bilgilendirme stantları ve eğitim etkinlikleri ile 'toprağı korumak, iklimi korumaktır' diyoruz. Toprak ve iklim değişikliği arasındaki karşılıklı ilişkiye dikkat çekiyoruz" dedi.

Kuter, yürüyüşe çevreye duyarlı, doğayı seven tüm Balıkesirlileri beklediklerini söyledi.

TOPRAK TEMA WEB SİTESİ YENİLENDİ

TEMA Vakfı daha önce 2013 yılında kullanıma açtığı ve toprak hakkında merak edilen çok sayıda bilginin bulunduğu Toprak TEMA (www.topraktema.org) web sitesini yenileyerek tekrar kullanıma sundu. Toprakların yaşamsal önemini topluma iletmek için açılan Toprak TEMA web sitesinin içeriği ve tasarımı, Turan Demiraslan'ın her yaştan ve her meslekten bireylere yönelik yaygın eğitim faaliyetlerini desteklemek için yaptığı bağış sayesinde güncellendi. Yenilenen Toprak TEMA web sitesi, toprak hakkındaki genel bilgileri, Türkiye'deki toprakların durumunu, toprağa dair merak edilen ve az bilinen konuları içeriyor.

Editör: Haber Merkezi