BALIKESİR Üniversitesi’nde, birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon programları düzenlendi. Oryantasyon Programları kapsamında Fakülteler, Yüksekokullar ve Meslek Yüksekokulları bünyelerinde oluşturulan birimler, yeni kayıt heyecanını henüz atlatıp yüksek öğretime adım atan öğrenciler için BAÜ’de eğitim-öğretim ve sınavlarla ilgili temel bilgileri içeren sunumlar gerçekleştirdi. Sunumlarda başta Balıkesir Üniversitesi ve ilgili okulların tarihçeleri olmak üzere ihtiyaç duyulabilecek birçok alanda bilgilere yer verildi.

HEM BALIKESİR'İ HEM DE BAÜ'YÜ TANIYORLAR

Öğrenciler bazen öğrencisi oldukları bölümlerdeki arkadaşlarıyla, bazen de toplu olarak ilgili kurumların Konferans Salonlarında oryantasyon programlarından yararlanırken, zaman zaman kendileri için tahsis edilen araçlarla tüm kampüs alanını ve Balıkesir'i ziyaret edip tanıma fırsatı buluyor.

Oryantasyon tarzı programların gerçekleştirilmesiyle, öğrencilere yüksek öğrenim hayatları boyunca ortaya çıkabilecek muhtemel sorunlar ve bu sorunlar karşısında nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında da fikir sahibi olmalarını sağlanırken, Balıkesir Üniversitesi’nin öğrenci odaklı eğitim ve öğretim anlayışını da ortaya konuluyor.

Editör: Haber Merkezi