BALIKESİR'de Vali Hasan Şıldak öncülüğünde başlatılan Uyuşturucuyla Mücadele Projesi meyvelerini topluyor.

Projenin başladığı süreden bu yana, bir çok mecrada yapılan bilgilendirmelerin de sayesinde uyuşturucu madde kullanımını bırakıp rehabilitasyon ve tedavi sürecine dahil olan vatandaşlar yeni hayatlarındaki güzellikleri ve yaşadıkları dönüşümü anlattılar. 

Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde bulunan Açık Kapı Birimlerine başvurmalarıyla dahil oldukları tedavi ve rehabilitasyon süreciyle bağımlılıktan kurtulan bireyler proje sayesinde sosyal hayata uyum sağlıyor, iş sahibi oluyorlar. 

Bağımlılıktan kurtulan bireylerle projenin getirdikleri hakkında yapılan röportajlarla projenin bilinirliğinin arttırılması  amaçlanıyor. 

Balıkesir Valiliği ve Vali Hasan Şıldak’ın sosyal medya hesaplarından paylaşılan röportaj videoları ile umutlarına kapı açan bireyler bağımlılıktan kurtulmalarıyla birlikte hayatlarında yaşanan değişikliklerle ilgili bilgiler aktardılar.

Kendileri gibi bağımlı olan bireylerin projeye başvurmaları için adeta özendirici bilgiler veren kişiler röportajda; sosyal çevrelerinin genişlediğini, iş hayatına kavuştuklarını, aileleriyle olan ilişkilerinin olumlu yönde düzeldiğini, sevmek-sevilmek gibi temel insani duygulara tekrar kavuştuklarını dile getirdiler. 

Daha huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir hayata kapı açtıklarını aktaran vatandaşlar bağımlıları projeye başvurmaya davet ediyor.

Editör: Haber Merkezi