AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Katip Üyesi Belgin Uygur’dan Z-Kütüphane müjdesi geldi.

Uygur'un makamından projeyle ilgili şu bilgi paylaşıldı;

Balıkesir’deki üç ilçede Z-Kütüphane açılması için gösterdikleri gayretlerin olumlu sonuçlandığını açıklayan Uygur, Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Dursunbey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılacak olan Z-Kütüphaneler’in 2019-2020 eğitim öğretim yılında yapılacak açılış ile öğrencilerin kullanımına sunulacağını ifade etti. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında yapılacak olan Z-Kütüphanelerle ilgili Uygur, “Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın İbrahim Er ile geçen hafta gerçekleştirdiğimiz görüşmenin neticesinde üç okulumuz için ödenek kısa sürede çıktı. Buradan kendisine destekleri için teşekkür ediyorum. Karesi, Bigadiç ve Dursunbey ilçelerimizde yer alan üç okulumuzda bu kütüphaneler için çalışmalara başlandı. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Bakan Yardımcımızın da katılımıyla açılışlarını yapacağız” dedi. 

Uygur Z-Kütüphanelerin yalnızca bir kütüphane olmadığını, ilgi çekici tasarımı ve dijital imkanlarıyla öğrencilerin bilgiyi sevmesine ve öğrenmesine imkân veren, aynı zamanda bir çok kültürel ve sanatsal çalışmanın yapılacağı bir sosyal etkinlik alanı olduğunu ifade etti.

Uygur, “İçinde bulunduğumuz bilgi çağı bir çok alanda olduğu gibi bilgiye ulaşmanın kaynağı olan kütüphaneciliği de yeniden biçimlendirdi. Gençlerimizin, çocuklarımızın teknolojiyi kullanım şekli de alışkanlıklarda köklü değişiklikler meydana getirdi. Z-Kütüphaneler de tüm bu değişime ayak uydurmak amacıyla Bakanlığımız tarafından uygulanmaya başlanmıştır. Bu kütüphanelerin bir çok özelliği var ama bence en önemli işlevi bilgiye erişimde fırsat eşitliğidir. İnternet ve dijital kitap içerikleri ile bunlara ulaşma imkanı olmayan çocuklarımız diledikleri bilgiye erişerek çalışacaklar, üretecekler. Kütüphanelerde çocukların okuma kültürünün geliştirilmesine yönelik klasik kütüphanecilik anlayışının yanı sıra bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyal yer alacak. Z-Kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, zeka geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları ve bilgisayar oyunları ve filmler de var. Çocukların ve gençlerin ilgisini çekecek tasarıma sahip bu alanda dijital dünyanın her türlü imkanlarına da sahip olacaklar” dedi.

Uygur tüm bu gayretlerinin dünyayla rekabet edebilen, bilgiyi üreten nesilleri yetiştirmek amaçlı olduğunu ifade ederek, “Güçlü Türkiye gençlerimizle inşa edilecek. Bu yüzden değerli evlatlarımızın geleceğine katkıda bulunmak boynumuzun borcudur. Hem Balıkesirimize hem gençlerimize Z-Kütüphaneleri kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyorum, benim de mezunu olduğum Bigadiç Anadolu İmam Hatip Lisesinde de bu kütüphanenin yapılacak olması beni ayrıca gururlandırıyor. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
 

Editör: Haber Merkezi