Vali Arslan, "Ahilik Haftası" kapsamında Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği yöneticilerinin gerçekleştirdiği ziyarette, 10.10.2010 etkinliklerini değerlendirdi. Balıkesir'deki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliklerden bazılarının beklentilerinin üzerinde ilgi topladığını dile getiren Arslan, “ Tanıtım işleri sadece gülüp eğlenmek için değildir. Bugün 30-35 milyon dolarlık yatırım yapmak isteyen bir firmayla görüştük” dedi.
DÜNYA BALIKESİR'İ ÖĞRENDİ
Vali Yılmaz Arslan şunları söyledi:
“ Bu tarz etkinliklerin yürütülmesi gerekir. Bundan sonra yapılacak etkinlikler daha iyi olacaktır. Asıl güzelliklere bakmalıyız teferruatlara takılmamalıyız. Balıkesir zaten iyi bir ildi ancak daha iyi ve güzel günler görecektir. Bazı etkinlikler beklentilerim üzerinde oldu. İnternet ve iletişim araçlarında sosyal paylaşım sitelerinde Balıkesir’in sayfalarını binlerce kişi ziyaret etti. Bizim bu etkinliklerden amacımız büyük ve tanınan bir il olan Balıkesir’i daha iyi hale getirmeye çalışmaktır.
Şu anda Balıkesir’e yatırım yapmak isteyen kişiler var. 30- 35 milyon dolarlık yatırım için bugün kapımızı çaldılar. Tanıtımın bu tür şeylere büyük katkısı var. Tanıtım etkinliklerini sadece gülüp eğlenmek için değil, yatırımları da Balıkesir’e çekmek için büyük faydası var. Öte yandan biz bu etkinlikleri kısıtlı imkanlarla gerçekleştirdik. Bundan önce kapımızı çalan büyük organizasyon etkinlikleri vardı ancak onların çıkardığı bütçeleri harcayamayız."

Editör: Haber Merkezi