Hollandalıların Türkiye’ye karşı yaptığı saygısızlığa Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de sessiz kalmadı. Başkan Ahmet Edip Uğur, Bandırma’ya yapılması düşünülen milyarca dolarlık “Bandırma Port Projesi” için yapılan "İyi Niyet Anlaşması"nı yırtarak çöpe attı.

AK Partili Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur bugün düzenlediği basın toplantısında  Hollanda ile yaşanan krize değinerek  "Hollanda’nın Türkiye’ye, Bakanımıza, orada yaşayan Türklere karşı davranışlarını kabul etmek mümkün değil. Hepsini telin ediyoruz.." dedi.


BAŞKAN UĞUR ANLAŞMAYI YIRTIP ATTI

Toplantıda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Roterdam Belediyesi ve Bandırma Belediyesi arasında imzalanan İyi Niyet Anlaşması’na da değinen Başkan Uğur, Hollandalılar tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile gurbetçi vatandaşlarımıza yapılan çirkin saldırıya dikkat çekti.

Hollanda’nın Türkiye’ye karşı takındığı tavra ve Bakan Sayan’a karşı yapılan saldırıya tepkisiz kalamayacaklarını ifade eden Başkan Uğur şunları söyledi:

 “Oradaki Türklere karşı olan davranışları kabul etmek mümkün değil. Hepsini en şiddetli şekilde telin ediyoruz. Oradaki seçim dolayısı ile belki bunları birazda abarttılar ama ne olursa olsun böyle bir hareketi bende Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kınıyorum.

Bizim Rotterdam ile yapmış olduğumuz bir İyi Niyet Anlaşması var. Biz Rotterdam ile kardeş şehir değiliz. Biz neden Hollanda’ya gittik? Oradaki liman dünyanın en işletilen limanı olduğu için. Onlardan bilgi almak için. Nasıl istifade edebilir dedik. 29.1.2016 tarihinde İyi Niyet Anlaşmasını imzaladık. Bu anlaşmada Rotterdam, Balıkesir Büyükşehir ve Bandırma Belediyesi imzası var.
En sonundaki cümle şu:
‘Herhangi bir şüpheye mahal bırakmamak açısından bu İyi Niyet Anlaşması taraflar üzerinde potansiyel bir işbirliğine ilişkin nihai ve kesin belgeler imzalama konusunda yasal bir taahhüt ya da yükümlülük yaratmamakta ya da getirmemektedir’ diyor. Bizde bu anlaşmayı yırtıyoruz. Bizde bu anlaşmayı iyi niyet olmadığından, Rotterdamlıların kötü niyetli olmasından dolayı yırtıp attık.


Editör: Haber Merkezi