GMKA 2013 yılında çıktığı 16 milyon liralık üç mali destek programında desteklenmeye hak kazanan 60 projenin sahibiyle sözleşme imzalandı. GMKA'ya müracaat eden 304 projeden 89'u kabul edildi. Bunlardan 60 tanesi Balıkesir, 29 tanesi Çanakkale'de bulunuyor.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA), 2013 yılında çıktığı üç mali destek programı için Balıkesir'de desteklenmeye hak kazananlarla sözleşme imzalandı. İmza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, proje sahipleri ve koordinatörlerden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

304 PROJEDEN 89'U DESTEKLENECEK

Açılışta konuşan GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, çağrı döneminde 304 projenin teslim edildiğini bildirdi. Bunlardan 89 tanesinin desteklenmeye hak kazandığını belirterek, "Ajansımız kurulalı üç yılı aşkın süre oldu. Genellikle proje teklif çağrıları ve dağıttığımız hibelerle tanınıyoruz ancak bunun dışında da birçok faaliyetimiz var. Yaklaşık altı yedi aydır çalışma içindeyiz. Bölge planı hazırlama kapsamında birçok ilçemizi ziyaret ettik. İnşallah bölgemizin bundan sonraki 10 yılını şekillendirecek planın hazırlıkları ve yatırım destek faaliyetlerimiz de devam ediyor" dedi.

PROJELERİ BAĞIMSIZ DEĞERLENDİRİCİLER DEĞERLENDİRDİ

Projelerin zorlu bir süreçten sonra mutlu sona ulaştığına işaret eden Genel Sekreter Gündoğan, "Kasım sonunda ilan ettiğimiz proje teklif çağrımız, 15 Şubat itibariyle sona ermişti. Bundan sonra değerlendirme süreci başladı. 30'u aşkın bağımsız değerlendirici projeleri okudu, puanlama yaptı. Bundan sonra değerlendirme komitesi çalıştı, nihayet yönetim kurulumuzda destek alacak projeler kararlaştırılmış oldu. Böyle kaliteli projeler hazırladığınız için sizleri tebrik ediyorum. 304 projenin büyük bölümü destek alamadı. Ajans olarak hangi projenin destek alacağı kararı noktasında rol almıyoruz. Tamamen bağımsız süreçler sonucunda seçiliyor. Kabul edilmeyen projelerin başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Kısıtlı bir bütçemiz var, fazla olsa daha çok projeyi kabul edeceğiz" diye konuştu.

İLK ÖDEME 20 HAZİRAN'A KADAR YAPILACAK

Projelerin seçilmesi için 65 puan alma şartı olduğuna dikkat çeken Mustafa Gündoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Başarı grafiğine bakılırsa Balıkesir'in başarılı olduğu görülüyor. Balıkesir'den gelen bütün projelerin not ortalaması 63,5 iken Çanakkale'nin ortalaması 61,2. Bu durum, bütçenin paylaşımına da yansıyor. Bu çağrımızda toplam kaynaklarımızın yüzde 68'ini Balıkesir, yüzde 32'sini Çanakkale kullandı. Bugüne kadar iki teklif çağrısında toplam 127 projeyi destekledik. Bu çağrıyla birlikte 216 projeye destek verdik. İnşallah projelerimizin tamamını başarıyla neticelendireceğiz. Bugünden sonra ekim için yeni bir çağrının hazırlığına başlayacağız. En geç 20 Haziran tarihine kadar ilk ödemelerinizi yapmayı planlıyoruz."

Konuşmanın ardından Genel Sekreter Gündoğan, desteklenmeye hak kazanan projelerin sahipleriyle tek tek sözleşme imzaladı.

Editör: Haber Merkezi