Balıkesir Kızılay Şube Başkanı Şükrü Güneş, Altıeylül ile Karesi ilçelerinin belirli noktalarındaki kumbaralardan biriken parayla 120 gıda paketi alıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını bildirdi.

Kızılay'ın Balıkesir'deki Başkanı Şükrü Güneş, faaliyetleriyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Kurtdereli Kapalı Spor Salonu, Atatürk Stadyumu, alışveriş merkezleri, okul ve bazı esnaflarımızın dükkânlarında bulunan 23 adet kumbara 3 Aralıkta toplanmış ve tutanak ile açılmıştır. Kumbaralarımızda biriken meblağlar ile 120 adet gıda paketi alınmış siz değerli hayırseverler adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlanmıştır. Kamuoyunun malumu olduğu üzere daha önce de yetimlerimiz için kışlık giysi yardımında bulunmuştuk.

Kızılay, ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesidir. Amacımız, her koşulda ve her yerde hiçbir ayrım yapmaksızın, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın insan ızdırabını dindirmek, korunmasız insanlara yardım etmek, insan hayatını ve sağlığını koruyarak onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı geliştirmeye destek olarak insan onurunu korumaktır.

Kızılay; 1868’den beri sıkıntıya düşen kişilerin, mazlumların, mağdurların yardımına koşmuş, gönül coğrafyamızın yanı sıra savaş ve afetlerin vurduğu bölgelerde tüm olumsuz koşullara rağmen insan ızdırabını dindirmek için yardım elini uzatmıştır. Bugün Kızılay, arkasına aldığı toplumsal destekle sürekli olarak mağdurlara uzanan bir şefkat eli olmuştur.

Bağışçılarımızın destekleriyle büyüyen Kızılay, insani yardımda bir dünya markası haline gelmiştir. Bizler ihtiyaç sahiplerinin insanlık onurunu koruyarak çalışmalarımızı sürdürürken iyilik çınarımız her geçen gün büyüsün diye bağışlarını esirgemeyen, az çok demeden kumbaralarımıza katkı sağlayan hayırseverlerimize sofralarını şenlendirdikleri ihtiyaç sahipleri adına teşekkür ederiz"

Editör: Haber Merkezi