Yavuz, bir süre önce yaptığı birlik-beraberlik mesajı veren çağrı niteliğindeki açıklamasının bazı kesimlerce yanlış anlaşıldığını veya kamuoyuna yanlış aksettirildiğine değinerek, "Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Bazı haber ve iddialar üzerine müfettişler geldi, odamızda inceleme yaptı" dedi.

 

Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Mahmut Yavuz, düzenlediği basın toplantısında ekip arkadaşlarıyla birlikte Mayıs ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday olacaklarını belirtti.

Otel Basri'de düzenlenen basın toplantısında BTO Başkanı Mahmut Yavuz, BTO Meclis Başkanı Recai Gürcan ve yönetim kurulu üyeleri basınla bir araya geldi. Medya mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda BTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yavuz, "Bugün karşınızda olan meclis üyesi arkadaşlarımız ve her dönemde olduğu gibi yeni katılımlarıyla bizleri tazeleştiren ve gençleştiren yeni arkadaşlarımızla beraber yeniden büyük hayaller kurmaya, bu hayalleri gerçekleştirmeye talibiz. Oda seçimlerimizin 8 Mayıs Çarşamba günü, oda hizmet binamızda yapılmak üzere Merkez İlçe Seçim Kurulumuza başvurusu yapılmıştır. Oda ve Borsalarımızın seçimlerinin öncelikle ilimize yakışır centilmenlikte geçmesini diler sonuçların ilimize ve üyelerimize hayırlı olmasını temenni ederim" dedi. 

Tüm arkadaşların emeği büyük
BTO Başkanı Mahmut Yavuz, görev süresi içerisinde yönetim kurulu ve meclis olarak üyelerin de katkısı ve destekleriyle birçok alanda çok sayıda hizmetlerde bulunduklarını ifade ederek "İlk göreve geliş tarihimizden bugünlere bizlerin başlarını hiçbir zaman öne eğdirmeyerek hatta şu basın toplantısına gururla çıkmamı sağlayan geçmişteki tüm yönetim kademelerindeki arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Eğer bugün odamızdan dolayı gururlanıyor isek bunda tüm arkadaşlarımın emeği büyüktür.

Cesurca hayaller kurduk

Hatırlıyorum ilk göreve geldiğimizde ki ben çok genç yaşta böylesi zorlu bir görev alma cesareti ve heyecanı içerisinde çok cesurca hayaller kurduk. Hayal kurduk çünkü her büyük başarının önce hayal ederek başarıldığını biliyorduk. Gerçekten o günler için ulaşılamaz görülen yurt dışına mal satabilme, Balıkesir adını dünyaya açabilmek en öncelikli ve büyük hayalimizdi. Bugün başarabildiklerimiz arasında bunun olduğunu görmek en büyük gurur kaynağımızdır. Katar, Hindistan, Suriye, Irak, Güney Kore,Yunanistan, Fransa, Almanya Çin; Saydığım ve sayamadığım bu ülkelerde hem ülkemizi hem şehrimizi temsil ettik. Ürünlerimizi taşıdık, iş bağlantılarına vesile olduk. Cesaretimiz üreticimize cesaret oldu yol oldu. 2002 yılında 80 milyon dolar ihracat, 2012 yılında 400 milyon doları geçti. Bu gurur hepimizin" diye konuştu. 

Çözümcül bir yönetim hizmeti
Balıkesir Ticaret Odası'nın çağın ve teknolojinin gerektirdiği gerekli alt yapıları bünyesinde kurup hayata geçirerek modern ve çözümcül bir yönetim hizmeti verdiğini bunun için gerekenlerin yapıldığını ve devam ettiğini kaydeden Mahmut Yavuz, şehir ekonomisini canlı tutmak için yaptıkları girişimleri hatırlattı.

BTO Başkanı Mahmut Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Balıkesir il geneline hizmet edip vatandaşlarımızı uzak illere göndermemek adına; iş yükümüze ilave olarak görevimiz dışında olmasına rağmen Ulaştırma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Tütün Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu ile protokol imzalayarak bu kuruluşlarımızın Balıkesir İl sınırları içindeki görevlerinin bazılarını yapar hale geldik. Odamız bünyesinde, Oda otomasyonu, K Belgesi otomasyonu, Sigortacılık otomasyonu, ATR otomasyonu, iş makinesi tescil otomasyonu, TAPDK Otomasyonu, Kapasite Otomasyonu toplamda 7 adet ana otomasyonunu ayrı ayrı mevzuatları ile birlikte akıcı bir şekilde kullanarak otomasyonlar genelinde değişik alanlarda 30 bine yakın sicile hizmet eder hale geldik. Dikkatinizi ülkemizde pek çok kurum ve kuruluşta tek bir otomasyonu kullanmada dahi problemler çıktığı hususuna çekmek isterim. Oda yönetimine gelir gelmez 1996 yılında derhal üyeleri bilgilendirmeye yönelik dergi basımı projesini hayata geçirdik. İş hayatına yönelik, Balıkesir hakkında, iş adamlarımız ile pek çok odanın envanterinde olmayan yayınları hazırlayarak bastırttık. Yön Verenler kitapları serisi ile iş adamlarımıza Balıkesir adına teşekkür edip onların fikirlerini gelecek nesillere emanet ettik. İMKB ile protokol yaparak, borsaya kotasyon destek masası kurduk. DEİK, İGEME temsilciliklerini alarak ilgili projeleri başlattık.

e-oda projesine yüksek puan

Güney Marmara Kalkınma Ajansının kurulması ile birlikte çıktığı ilk destek çağrısında; e-oda projemiz en yüksek puanı aldı. Bu proje ile 700 Bin sayfa dokümanı tarayarak sistemli bir şekilde elektronik ortama taşıyarak büyük bir emek tasarrufuna imza attık. Arşivlerimizi böylece elektronik olarak güvence altına aldık. Uygulanmakta olan Kara Ulaştırması Kanununda iş dünyamızın canını çok acıtan bazı cezaların yarı yarıya indirilmesi ile ilgili teklifi ilk biz sunduk. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun yakından takip ettik.

Sessiz sedasız yardımlar

Uygulama zorluğu olan 50 maddesi ile ilgili değişiklik talebinde bulunduk. Sosyal sorumluluk alanında da pek çok projeye imza attık. Öğrencilerimize İhtiyaç sahibi insanımıza sessiz sedasız yardımlarda bulunduk. Bunları reklam aracı yapmadık. Bir dönem burs verdiğimiz öğrenci sayısı yıllık 100’e yaklaştı. 1999 depreminden sonra ilimize yerleştirilen depremzede çocuklara öğrenim bursu verdik. Deprem sonrası 1 gün içinde 7 kamyon yardım malzemesini organize olarak önlerinde Balıkesir Ticaret Odası aracı ile birlikte deprem bölgesinde bulunduk. Kepsut-Dursunbey Bölgesinde yangın oldu biz oradaydık.

Her telden gönüle dokunduk

Yangın zedelere ev malzemesi hibe ettik. Sosyal sorumluluk bilincini hep taşıdık.1996 yılından itibaren her yıl düzenli olarak Ramazan ayında muhtarlıklar aracılığı ile tespit edilen yaklaşık 1000 aileye gıda yardımı yaptık. Çocuk esirgeme kurumu ve Huzurevi sakinleri için çeşitli organizasyonlar düzenleyerek onların üzüntülerine çare, sevinçlerine ortak olmaya çalıştık. Türkiye’de oda orkestrası programı yaparak her telden gönüle dokunmaya çalışan Türkiye’deki 2 odadan biri olduk. Çocuklarımız için kurduğumuz çok sesli çocuk koromuzun Türkiye’de başka örneği yok. Yıkılmakta olan taş binayı, Balıkesir’in nadir tarihi eserlerinden biri olduğu için satın alarak restore ettik. Balıkesir’in kültür hayatına hediye ettik. Valilik ile yapılacak protokol ile bu binayı El Yazmaları Müzesi olarak şehrimize kazandırmak için Meclisimizden yetki aldık. Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları ve yönetiminde yer aldık. Kaynak aktardık. Üniversite çalışmalarının içinde yer aldık. Pek çok yapının kurulmasına katkı sağladık.

Biz biriz

Her yıl Balıkesir’de kurulan onlarca komisyonda bulunarak yüzlerce temsil gerçekleştirdik. 6 bin üyesi bulunan Balıkesir Ticaret Odasında her fikir ve düşünce yelpazesinden üyelerimiz bulunmaktadır. Türk toplumunu öteki deyip 'ötekileştirenlere', 'öcü' deyip öcüleştirenlere, ön yargı ile karar verenlere, toplumu bir birine düşman etmeye çalışan fikirlere, komşunu, dostunu, aynı milletten olduğun bir ferdi farklı ilan etmeye çalışanlara hep aynı cevabı verdik. Biz biriz. Biz beraberiz ve çalışmalarımızı tüm kesimleri göz önünde bulundurarak gerçekleştirdik. Geçmiş yıllardaki beyanatlarımıza bakılacak olur ise; her birinde Balıkesir’in potansiyellerine, büyüklüğüne ve bugün pek çok kişinin benimsediği slogan haline gelen düşünceleri seslendirdiğimiz görülecektir.

Tecrübeli ve vizyon sahibi kadrolar

Büyük potansiyellere sahip Balıkesir’in potansiyelleri doğrultusunda hedeflerine ulaşabilmesi için en büyük ihtiyacı şüphesiz tecrübeli ve vizyon sahibi kadrolardır. Balıkesir Ticaret Odasına hayatımın en verimli dönemlerinde hizmet etmekteyim. Basınımızla da paylaştığımız pek çok projemizi gerçekleştirdik. Önümüzdeki seçim dönemi odamızın ve ilimizin büyük sıçrama yapacağı döneme denk gelmiştir. İlimiz tabiri caiz ise bir dönüm noktasındadır. Düne kadar pek çok alanda yerden yere vurulan Balıkesir’in bugünkü dönüm noktasına gelmesinde ve önündeki hedeflerin koyulmasında bakılması gereken bu alanda bugüne kadar kimlerin hizmet ettiği, kimlerin emeği geçtiğidir."
Büyük hedefler
BTO Başkanı Mahmut Yavuz, Balıkesir'e Balıkesir Ticaret Odası Üniversitesi ve Serbest Bölge kazandırmak için bulundukları girişimlerin devam ettiğini bu planlamaları gerçekleştirmek için çalışacaklarını söyledi.

Ayrıca, BTO'nun yeni bir hizmet binasına kavuşacağını, yeni binanın Balıkesir'e yakışır bir yapı olacağını kaydeden Mahmut Yavuz, sözlerinin devamında; "Bizlerin oda yönetiminde bundan sonraki hayalleri de çok büyük hedefler olacaktır. Balıkesir Ticaret Odası Üniversitesi ve Serbest Bölge gibi ilimize çok çok büyük katkı yapacak hedeflerin planlamalarını programlı bir şekilde yürütmekteyiz. Serbest Bölgeyi bugünkü potansiyellerle değil önümüze koyduğumuz '10 milyar ihracat yapan Balıkesir' hedefini gerçekleştirebilmenin önümüzdeki dönem bir gerekliliği olarak görmekteyiz.

Bir numaralı önceliğim

İlimize Balıkesir Ticaret Odası Üniversitesi ve Balıkesir Serbest Bölgesini kazandırmanın peşindeyiz. Önemli çalışmalarımız arasında yer alan fuarcılığı; Balıkesir’de düzenli olarak yer alacak önemli bir ihtisas fuarı ile taçlandırmak istiyoruz. Bir numaralı önceliğim, hizmet ettiğim Balıkesir Ticaret Odasının Balıkesir İş alemine yakışır bir hizmet binasına kavuşması ve daha büyük potansiyelde işlere imza atacak organizasyonunu tamamlamasıdır. Bugünlerde yeni hizmet binamızın temelini seçim sonrası atılacak duruma getirdik.

Ücretsiz 800'lü hat

Yapım ihalesi seçim sürecinden sonra gerçekleştirilecektir. Ücretsiz 800’lü danışma hattımızı birkaç gün içinde hizmete sokuyoruz. Üyelere ücretsiz mali danışmanlık ve ücretsiz hukuki danışmanlık vermek üzere devam eden çalışmalarımız kısa süre sonra sonlandırılacaktır. Üyelerimizin yine üyelerimize ait iş yerlerinden yaptıkları alışverişlerde 'kazan kazan' ilkesini yerine getirecek ve ilimiz ekonomisine katkısı olacağını düşündüğümüz 'BATO Kard' projemizin hazırlık çalışmaları bitmek üzeredir. Odamızın yurt dışı organizasyonlarında üyelerimize vize hizmeti vermekteyiz. Bugünlerde vize hizmetimizi geliştirmenin ve çeşitlendirmenin alt yapısını hazırlıyoruz. Uzun uğraşlar sonrası Odamıza Sağlık Kabini hizmetini 14 yıl önce getirdik. 14 yıldır odamız bünyesindeki doktor ve hemşire ile üyelerini sağlık hizmeti verebilen Türkiye’deki 3 - 4 odadan biriyiz. Yeni hizmet binamız ile birlikte bu hizmetlerin kalitesi çok daha ilerilere taşınacaktır" diye konuştu. 
Abdestimizden şüphemiz yok
Basın toplantısının ardından oda seçimleriyle ilgili yöneltilen soruları da cevaplayan BTO Başkanı Mahmut Yavuz, polemik içerisinde olmadıklarını ve olmayacaklarını söyledi.

Yavuz, kısa bir süre önce yaptığı birlik-beraberlik mesajı veren çağrı niteliğindeki açıklamasının bazı kesimlerce yanlış anlaşıldığını veya kamuoyuna yanlış aksettirildiğini ifade ederek, "Allah hepimizin yolunu açık etsin. Hepimiz aynı geminin yolcusuyuz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Bazı haber ve iddialar üzerine Bakanlıktan müfettişler geldi, odamızda inceleme yaptılar.

Durmak yok yola devam

Mevcut hizmet binasının satışıyla ilgili ve geriye dönük faaliyetlerle alakalı incelemelerin sonucunda müfettişler teşekkür ederek ayrıldılar. Biz durmak yok yola devam diyoruz, verdiğimiz mesajla da 'vazoyu kırmaya gerek yok' dedik. Bugün bu satış konusunda kıyaslama yapılacak ise SEKA Kağıt fabrikası yaklaşık 2 bin 500 dönümlük bir alan, 160 civarında lojmanları var. 1.2 milyon dolara satıldı, bugünkü ederiyle 2 milyon 700 bin TL.

SEKA'yı aynı şartlarla alırız

Bizim Ticaret Odası 134 metrekare, 3 milyon 500 bin TL'ye satıldı, ihale edilerek. SEKA'yı bugün aynı şartlarda versinler hemen alırız" dedi. Basın toplantısında başkan Mahmut Yavuz'un sağında BTO'nun AK Partili Meclis Başkanı Recai Gürcan, solunda ise CHP'li yönetim kurulu üyesi İsmail Sarsılmaz'ın oturması espri konusu oldu. Toplantının ardından BTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yavuz, BTO Meclis Başkanı Recai Gürcan ve yönetim kurulu ile meclis üyeleri basın mensuplarının isteği üzerine toplu halde fotoğraf çekildi. 

Editör: Haber Merkezi