Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, altının gramının, geçen yılın Ekim ayından bu yana yaklaşık 20 lira düşerek 80 lira civarına gerilemesine en fazla, düğün hazırlığı yapan damat adaylarının sevindiğini söyledi.

ALTIN'IN GRAMI BİR

HAFTADA 10 LİRA DÜŞTÜ

Günsay, geçen hafta 90 lira ve üzerinde seyreden altının gram fiyatının 80 liraya kadar gerilediğini ve bir haftada yaklaşık 10 liralık düşüşle yatırımcısını üzdüğünü belirtti.

"En güvenli yatırım aracı" diye nitelenen altında son 6 aydaki yaklaşık 20 liralık düşüşün ardından birçok kişinin, kuyumculardan bilgi almaya çalıştığını dile getiren Günsay, altını bulunanlar ve özellikle geçen hafta alım yapanların, fiyatların yeniden yükselip yükselmeyeceğini sorduğunu ifade etti.

Günsay, yatırımını altına yapanların, zarar ettiğini düşündüğüne dikkati çekerek, "Kısa vadede öyle görünebilir ancak yatırım olarak bakıldığında uzun vadede zarar edeceklerini sanmıyorum. Ayrıca altının gram fiyatının daha fazla düşeceğini beklemiyorum" dedi.

DÜŞÜŞÜ FIRSAT BİLEN ÇİFTLER

SOLUĞU KUYUMCULARDA ALIYOR

Kış aylarını genelde hareketsiz geçiren kuyumcuların işlerinin, fiyatların gerilemesiyle canlandığı bilgisini veren Günsay, son günlerdeki düşüşü bekleyenlerin de altın almaya başladığını vurguladı. Gerilemenin, yatırımcısını üzmesine rağmen bazı kesimleri sevindirdiğine işaret eden Günsay, şöyle konuştu:

"Altının gramının, 2012'nin ekim ayından bu yana yaklaşık 20 lira düşerek 80 lira civarına inmesi, en çok damat adaylarını sevindirdi. Özellikle yaz aylarında evlilik planı yapan damat adayları, bir süre önce kara kara düşünürken bu günlerde rahat nefes aldı. Fiyatlardaki düşüşü fırsat bilen çiftler, soluğu kuyumcularda alıyor. Önceden satan çok, alan yoktu ama işler tam tersine döndü. Şimdi alan çok, satan yok. Bu kez altını olanlar beklemeye çekildi."

10 BURMA BİLEZİKTE

4 BİN LİRA TASARRUF

Günsay, Marmara Bölgesi illerinde, düğünlerde gelinlere ortalama 5 burma bilezik takıldığını anlattı.

"Gelin adayına 5 burma bilezik alacak damat tarafı, 2012'nin ekim ayında yaklaşık 10 bin lira öderken bugün aynı takıyı 8 bin liraya alabiliyor" diyen Günsay, 10 burma bilezikte tasarrufun 4 bin lira olduğunu kaydetti.

Altın fiyatlarındaki gerilemenin, düğün için alınacak yüzük, küpe, bileklik ve kolyeler eklendiğinde damat adayı ile ailesinin yüzünü güldürdüğünü ifade eden Günsay, evlenecek çiftlere, bugünlerde altın almalarını önerdi. 
Editör: Haber Merkezi