BALIKESİR'de 'Anadolu Beyi' olarak bilinen ünlü işadamı Rona Yırcalı, Avustralya'nın Sidney şehrinde gerçekleştirilen 10. Dünya Odalar Federasyonu kongresine katılarak proje yarışmasının jüri başkanlığını yaptı.

Dünya Odalar Federasyonu (World Chambers Federatıon WCF) Şeref Başkanı Rona Yırcalı, Avustralya'nın Sidney şehrinde gerçekleştirilen 10. Dünya Odalar Federasyonu kongresine katıldı. 120'den fazla ülkeden bin 400'e yakın delegenin katıldığı, 3 gün süren kongredeki oturumlarda ekonomik gündemdeki konular ele alındı.

Dünyada küçük ve orta boy işletmelerin müşterek konuları olan pazarlara ulaşım, finansman, teknoloji eksikliği gibi önemli gündem maddelerine öncelik verildi. Sürdürülebilir kalkınmada bölgesel gelir farklılıkları, çevre, özellikle genç nüfus işsizliği, kongreye katılan tüm ülkelerin genel sorunu olduğuna dikkat çekildi. Bunun yanında odaların üyeleri için yapacağı çalışmaların belli bir standarda getirilmesi için alınacak önlemler belirlendi.
Kongrede gerçekleşen özel oturumlarda dünyanın çeşitli bölgelerindeki göçmen hareketlerinin ülkelerin ekonomisi üzerindeki olumlu ve olumsuz etkileri ele alındı.
WCF kongresinin Avustralya kıtasında ilk defa yapılmasından dolayı Asya Pasifik ülkelerindeki ekonomik gelişmelere öncelik verilen toplantıda, bilhassa bölge insanının ekonomik ve sosyal farklılıklarının giderilmesi için odalar tarafından yapılacak çalışmalar da ele alındı. Ayrıca 37 ülkeden 60 odanın katıldığı proje yarışmasının jüri başkanlığını Rona Yırcalı yaptı.

Kongrenin son gecesinde gerçekleştirilen ödül törenine de başkanlık yapan Yırcalı, gerçekleştirdiği kapanış konuşmasının ardından finale kalan projelerin sahiplerine ödüllerini verdi.

Editör: Haber Merkezi