BSO Meclis Başkanı Rona Yırcalı, merhum babası ünlü sanayici ve işadamı A. Sırrı Yırcalı'dan devraldığı vergi rekortmenliğini bu yılda kimseye kaptırmayarak rekora koşuyor.  
İş dünyasında 'Anadolu Bey'i olarak tanınan A. Rona Yırcalı, Balıkesir Sanayi Odası'nın (BSO) geleneksel olarak düzenlediği ödül törenine bu yılda damgasını vurdu. Uzun yıllar sanayi Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüttükten sonra koltuğunu Ahmet Kula'ya devrederek BSO Meclis Başkanlığına geçen Yırcalı, 43 yıl vergi rekortmenliğini elinde bulundurduktan sonra yaşama veda eden babası A. Sırrı Yırcalı'nın rekorunu kimseye kaptırmamaya kararlı olduğunu bu yılda ortaya koydu.

BSO TÖRENİNE YIRCALI DAMGASI
Yırcalı, Meclis Başkanlığını yürüttüğü Balıkesir Sanayi Odası'nın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkezinde adının verildiği Rona Yırcalı Toplantı Salonu'ndaki geleneksel törende, altın madalyasını ve beratını bu kez TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldı.
Rona Yırcalı, yüksek düzeyde gelir ve kurumlar vergisi ödeyen sanayici ve işadamlarıyla, ihracat şampiyonları, ülkenin 500 ve ikinci 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmeyi başaran kuruluşların temsilcileri altın, bronz madalya ve beraatlarını alırken yalnız bırakmadı.
Yırcalı, yaptığı konuşmasında ülke ve dünya ekonomisiyle siyasi bilgisini de ortaya koydu. Konuşmasını "Tanrının gölgesi üzerinizde olsun" diye tamamlayarak, işadamlarına temenni de bulundu.

> HABER : Mustafa SÜTÇÜOĞLU

Editör: Haber Merkezi