Balıkesir Genç İşadamları Derneği (BAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula ile yönetim kurulu üyeleri, Eskişehir'de ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, Sarar Şirketler Grubu Başkanı Cemalettin Sarar ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile görüştü. BAGİAD Başkanı Rahmi Kula, Emrah Bilcanlı, Barış Aksoy, İ. Barış Aydın, ve Orçun Eğinlioğlu'dan oluşan heyet Eskişehirli Dernek Başkanı Serkan Zengin ile iki şehrin ekonomisini konuştu. Dernekler arası iletişimin ve işbirliğinin sıklaştırılması gerektiğinin dile geldiği toplantıda BAGİAD Başkanı Kula, ESGİAD yönetimini Balıkesir’e davet etti.

SARAR'I BALIKESİR'E DAVET ETTİLER
Genç işadamları programın ikinci durağı Sarar Şirketler Grubu'nun Organize Sanayi Bölgesindeki ana fabrikasını gezdi. Grup Başkanı Cemalettin Sarar'ı ziyaret etti. Kula, işadamı Sarar'ı örnek aldıklarını belirterek, "Siz iş adamları için büyük bir rol modelsiniz, gerek çalışma hayatınız, gerekse deneyimleriniz biz ve bizim gibi genç iş adamları için her zaman iyi örnek teşkil etmektedir. En kısa zamanda sizi Balıkesir’de ağırlamak isteriz” dedi. Sarar, Balıkesirli genç işadamlarına "Sizlerle tanışma fırsatı bulduğum için bende çok memnun oldum. Ülkemiz için bir şeyler yapılacaksa bunun yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Sizlerde ilinizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan şirketlerin başında yer alıyorsunuz. Bu vesileyle bir araya gelen iş adamlarının bulunduğu bir dernekte faaliyet gösteriyorsunuz" diye konuştu. Sarar, daha sonra Balıkesirli konuklarına fabrikayı gezdirdi. Eskişehir ekonomisindeki ve hazır giyim sektöründeki yeri hakkında bilgiler verdi.

ESKİŞEHİR'İN BÜYÜKŞEHİR YAPISINI İNCELEDİLER
Genç işadamları Eskişehir gezisini Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret ederek noktaladı. Belediye Başkanı Büyükerşen, Eskişehir ve büyükşehir belediyesi hakkında bilgiler verdi. 1994 yılında Eskişehir’in büyükşehir olduğunu belirten Büyükerşen, Eskişehir gündemindeki yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında yönetim kurulu üyelerini bilgilendirdi. Balıkesir’in büyükşehir olacak iller arasında olması nedeniyle Eskişehir’de incelemelerde bulunduklarını da dile getiren BAGİAD Başkanı Rahmi Kula, “Eskişehir büyükşehir olan iller arasında örnek alınacak modern bir kent ekonomisi, sanayisi ve üniversiteleriyle oldukça gelişmiş durumda. Balıkesir ise, özellikle tarım ve hayvancılık alanlarında ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor” diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi