Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 3 bin 500 adet Septisemi aşısı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş “Aşılar sayesinde azalacak olan buzağı ölümleri çiftçilere 160 milyon lira kazandıracak” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından iftçilere bin adet buzağı kulübesi desteği sağlanırken, buzağı ölümlerinin önüne geçmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından temin edilen 3 bin 500 adet Septisemi aşısı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı buzağı kulübesi ve Septisemi aşısı desteğinin öneminden bahseden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, aşı hizmetinin sonucunda buzağı ölümünde yaşanacak 10 puanlık azalmanın sonucunda Balıkesir çiftçisinin 160 trilyon lira kazanca geçeceğini söyledi.

Erdurmuş “Biz ne zaman Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne proje sunsak kısa sürede bize olumlu cevap verdiler. Böyle bir şansa sahip olduğumuz için mutluyuz. Ülke olarak tarımda hedeflerimiz var. Sizler ürettiklerinizle ülkemizi Avrupa’da birinci yaptınız. Dünya’da ise dördüncü sıradayız. İnşallah sağlanan bu altyapılarla Avrupa’da ve dünyada ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacağız. Eğer buzağı ölümlerinde 10 puanlık bir düşüş yaşanırsa, bunun Balıkesir çiftçisinin yansıması cebinde 160 trilyon para kalması olacak. Böyle bir desteği sunduğunuz için Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a, daire başkanları ve ekibinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ÇİFTÇİYE DESTEKLER SÜRECEK

Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın bin adet buzağı kulübesi ve 3 bin 500 adet Septisemi aşısı dağıtımının önemine değinen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur şöyle konuştu:

“Geçen yıl Balıkesir’de 135 bin buzağı doğmuş, bunların 6 bin adetini kaybetmişiz. Bu buzağılar ölmesiydi 15 trilyon lira bir kazanç olacaktı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılığa destek oluyoruz. Bu zamana kadar zeytin sineğiyle mücadeleden, süt tankı, polen altlığı, selektör makinesi, sera naylonu gibi destekler verdik. Son olarak HAYKOOP Başkanıyla birlikte süt tanklarını dağıttık. İlaçlama için selektör makinesi alımına çıktık. Büyükşehir Belediyesi’nin ne imkânı varsa seve seve yapıyoruz”.

Kepsut İlçesi Mahmudiye Kırsal Mahallesi’nde gerçekleştirilen buzağı kulübesi dağıtımı ve Septisemi aşısı teslim törenine; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Hocaoğlu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adayı Kasım Bostan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Belediye Meclis Üyeleri ve Mahmudiye Mahallesi sakinleri katıldı.
Editör: Haber Merkezi