Balıkesir Çevre Yönetimi Birliği (BAÇEYÖP) üyesi 8 belediyede kullanılmak üzere çöp kamyonu ve konteynırı ile Balıkesir Toplu Taşıma (BTT)’de kullanılmak üzere 21 adet Karsan marka şehiriçi ulaşım aracı düzenlenen tören ile hizmete alındı. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fen Depo’daki  hizmete alım törenindeki konuşmasına terör saldırılarına değinerek başladı. 
"Teröristler ne kadar uğraşsalarda, şehitlerimiz olsa da Türkiye’yi bölemeyecekler parçalayamayacaklar” vurgusu yapan Uğur, Türkiye'nin geçmişine ve gücüne dikkat çekti. 
BALIKESİR’DE YILDA 50 MİLYON YOLCU TAŞINIYOR
Balıkesir’de 880 toplu taşıma aracının hizmet verdiğini söyleyen Başkan Uğur, bunlardan 655’inin Balıkesir Toplu Taşıma’ya ait olduğunu, 225’inin ise Ulaşım Dairesi’nin olduğunu ifade etti. Balıkesir’de her ay ortalama 4 milyon 200 bin kişiyi taşıdığını söyleyen Başkan Uğur, “Yılda 50 milyon kişiyi taşıyoruz. 65 yaş üstü her ay 150 bin kişiyi taşıyoruz. Yılda 1 milyon 800 bin 65 yaş ve üzeri vatandaşımızı ücretsiz taşıyoruz. 2015 yılında 3 milyon 600 lira ödenerek 8 adet 12 metrelik, 10 adet 8 metrelik, bir adet Karsan Jest alınmış. Yine 2016 yılında 11 milyon 902 bin lira ödenerek 44 adet toplu taşıma aracımızı otobüsümüzü filomuza katmışız. Karsan firmasından aldığımız 400 aracımız Balıkesir’de hizmet veriyor. Karsan’a teşekkür ediyoruz. Otobüsler kameralı, klimalı, vadilatörlü, engellilere uyumlu ve son araçlarda hatta vatandaşların telefonunu şarj edeceği şarz cihazları da mevcut. Bugün 10 adet 6 metre uzunluğunda Jest, 11 adet 8 metre uzunluğunda Atak model araçlarımız hizmete giriyor. Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
2 MİLYON 297 BİN AVRO’LUK EKİPMAN HİZMETE GİRDİ
Balıkesir Çevre Yönetimi Birliği (BAÇEYÖP) üyesi 8 belediyede kullanılmak üzere 2 milyon 297 bin Avro’luk araç ve ekipmanın da hizmete alındığını söyleyen başkan Uğur, “Balıkesir Katı Yönetim Projesinin 2. Etabı ile Birliğimize kazandırılan araçlar 4 adet Semitreyler ve 2 adet Çekici, 22 adet Çöp Toplama Kamyonu, 1 adet Su Tankeri, 2 adet Tıbbi Atık Toplama Aracı, 1 Adet Geri Dönüşüm Toplama Aracı ve 1 Adet Damperli Kamyon’ dur. Altıeylül Belediyesine 2 adet 11 m3 Hacimli, 2 adet 13 m3 Hacimli olmak üzere toplam 4 adet Çöp Toplama Kamyonu, Bigadiç Belediyesine 4 adet 11 m3 Hacimli Çöp Toplama Kamyonu, İvrindi Belediyesine 3 adet 11 m3 Hacimli Çöp Toplama Kamyonu, Kepsut Belediyesine 1 adet 8 m3 Hacimli, 2 adet 11 m3 Hacimli olmak üzere toplam 3 adet Çöp Toplama Kamyonu, Savaştepe Belediyesine 3 adet 8 m3 Hacimli 1 adet 11 m3 Hacimli olmak üzere toplam 4 adet Çöp Toplama Kamyonu, Susurluk Belediyesine 1 adet 8 m3 Hacimli, 3 adet 11 m3 Hacimli, 1 adet 13 m3 Hacimli olmak üzere toplam 5 adet Çöp Toplama Kamyonu, baktığımızda toplamda 23 adet çöp toplama kamyonunun dağıtımını gerçekleştireceğiz” dedi.
6 BİN ADET ÇÖP KONYETNIRI DAĞITILDI
Proje kapsamında BAÇEYÖP üyesi belediyelere toplamda 6 bin adet çöp konteynırı dağıtıldığını ifade eden Başkan Uğur şu bilgileri verdi: 
“Aynı projenin içerisinde toplam 6000 adet çöp toplama konteynırı üye belediyelerimize dağıtılmıştır. Karesi Belediyesine, 3694 adet çöp toplama konteynırı, Susurluk, 475 adet çöp toplama konteynırı, Bigadiç, 695 adet çöp toplama konteynırı, İvrindi, 500 adet çöp toplama konteynırı, Savaştepe 326 adet çöp toplama konteynırı, Kepsut, 310 adet çöp toplama konteynırı. Toplamda 6000 adet çöp toplama konteynırı dağıtılmıştır. Çöp toplama konteynırı toplam 678.000 Euro’luktur.”
ÇÖPTEN ENERJİ ELDE EDİLECEK
Büyükşehir Belediyesi’nin çöple ilgili yaptığı çalışmalarında devam ettiğini belirten Başkan Uğur, “İnşallah istiyoruz ki bu topladığımız çöpleri merkezde Karesi ve Altıeylül belediyelerimiz sınırları içerisinde düzenli depolama sahasında topluyoruz. Diğer bir çok ilçemizde de transfer ilçemizde de transfer istasyonları kuracağız. Bir yakma tesisinde merkezde, bir tane Marmara bölgesinde, bir tane de Ege bölgesinde kuracağız. Bu yakma üniteleri ile bu çöplerimizden yakıt enerji elde etmek istiyoruz. İnşallah bunun çalışmasını da yapıyoruz. İnşallah bunu da başaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Uğur ve katılımcılar araç ve ekipmanları hizmete soktular. Törenler sonunda Karsan Genel Müdürü Muzaffer Arpacıoğlu tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür plaketi verildi.
Törenlere AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Marmara Belediye Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Karsan Genel Müdürü Muzaffer Arpacıoğlu, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi