Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulacak Gümrük Müdürlüğü ve Arıtma Tesisi imza töreni Sanayi Odası salonunda yapıldı. Törende OSB Müdürü Mesut Eray, Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan çalışmaları anlattı.

Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ak Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir, OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula'nın da katıldığı törende Gümrük Müdürlüğü protokolü imzalandı.

Video konferansla törene katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ile Ticaret  Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Balıkesir’in sanayi ve bölgedeki önemini bildiklerini ve OSB’de yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini söyledi.

“40 BİN KİŞİLİK YOL 2021’DE BİTİYOR”

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Güçlü bir il olan Balıkesir’in sınırları hem Ege hem Marmara denizinde. Dışarıdan bakılınca ayrı ayrı değerlendirilen ama bütün olarak değerlendirildiğinde de kibrit çöpü kırılması çok zor, çok güçlü bir iliz.  Bu çok güçlü olan ilin lokomotifliğini şehrimizin merkezi olan Balıkesir, sanayinin de lokomotifliğini Balıkesir OSB yapacak. OSB’de 2013’den 2020’ye gelinen süreçte 4 bin 200 olan istihdam 12 bin 500 kişiye çıktı. İnşallah 2023 yılına geldiğimizde bu istihdam sayıları 30 binleri geçmiş, 40 binlere zorluyor olacak.

Bizde buna ayak uydurmaya çalışıyoruz. Balıkesir olarak ayak uydurmaya çalışıyoruz. Yerel yöneticiler olarak proaktif olma gayreti içerisindeyiz. Organize Sanayi’nin parçası olarak hem başkan vekilim hem ben Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan bütün toplantılara katılıyoruz. Çevre Şehircilik Bakanımızla konuştuk şu anda Gazi Osmanpaşa Bölgesi’nde TOKİ konutlarımız burada çalışan vatandaşlarımızın OSB’ye hızlı intikal etmelerini sağlamak, beyaz yakalı vatandaşlarımızın da yakın bölgelerde tercih edebilecekleri konut yapmak için imar çalışmalarımızı hızla tamamlıyoruz, 2021 yılı içerisinde de bunlarla ilgili askı süreçleri bitmiş, arşlar netleşmiş, insanların gönüllerine göre konut ihtiyacını karşılamak için belediye olarak üzerimize düşen kısmı yapmış olacağız.

Bir ikinci önemli şey burada mütevelli heyetinden arkadaşlarımız da var OSB’ye yol ihtiyacımız var.  Bu yol ihtiyacını akşamdan sabaha gerçekleştirmemiz mümkün değil.  Biz yerel yöneticiler olarak bir şeyin tespitini yaptıktan sonra vatandaşla ikna ve uyum çerçevesi içerisinde yolu çizmek bir şey değil yolun altındaki arazi sahiplerinden kamulaştırma izni almak, gönülleri kırmadan o kamulaştırmayı yapmak,  bütçesini bulmak sonra da yolu gerçekleştirmek. Karşımızda yine Limak gibi güçlü, Balıkesir’e faydası olan bir fabrikanın sınırları, Askeriye gibi asla kendi sınırlarına müdahale edilmesini istemeyen bir yapı var. Güzel bir bağ, bahçe evlerinin olduğu alanı kamulaştırarak bu yolu yapmamız gerekiyor. İstişare, müzakere, şehir bütünlüğü, Valimiz, milletvekillerimizin desteği ile Limak’la anlaştık, Askeriye ile de anlaştık Askeriye kendisinin ihtiyaç duyduğu duvarlarından kulelerine kadar ciddi bir imalatı yaptığımız takdirde, 5.5-10 milyon lira arasında bütçesi olan işi, yaptığımız  zaman bu araziyi bedeli karşılığında terk ederim dedi. Biz bunu kabul ettik. Limak’la yine aynı şekilde  bedeli karşılığında belli yatırımların yapılması karşılığında o teklifi de kabul ettik. Vatandaşlarımızla da görüştük, kamulaştırma sürecini başlattık. 26 metre genişliğinde çift gidiş çift geliş, ortasında da metrobüs veya hızlı tramvay yapabileceğimiz alanı bırakarak bu yolu bitirmek üzereyiz. Bununla ilgili kendi belediye ekipmanlarımız yaklaşık 9 aydır çalışıyor. Bölgede askeri imalatları hemen hemen tamamladık. İnşallah 2021 sonunda biz 40 bin kişiye hazır yolu yapmış olacağız” dedi.

“PARMAKLA GÖSTERİLECEK OSB OLACAĞIZ”

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan Gümrük Müdürlüğü ve Arıtma Tesisi imza töreninde konuşan Vali Hasan Şıldak da; “Bugün iki imza attık, ikisi de çok değerliydi. Ama bunun ötesinde anlam taşıyan bazı gelişmeleri de yakın periyotta Organize Sanayi Bölgemiz özelinde yaşadık ben de bu gelişmelerden heyecan duyuyorum. Organize Sanayi Bölgemiz neden önemli Balıkesir aynı zamanda bir sanayi şehri, tarım, kültür, turizm, eğitim şehri diyoruz ama aynı zamanda sanayi şehri. Buna şahitlik etmek isteyenlerin görmesi gereken bir yer. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi diğer Organize Sanayi Bölgelerimiz ile birlikte yoluna en güçlü şekilde yürüyor, bugün atılan bu iki adım bizi daha da güçlendirecek. Bir tanesi Gümrüğün buraya gelmesi, Lojistik Köy ile birlikte çok anlamlı bir yatırım oldu. Yine Atıksu Arıtma Tesisimizin hayata geçecek olması, 2. OSB ile birleşmemiz çok anlamlı bir süreç. Burada gerçekleştirilen Güneş Enerji Sistemi’nin olması düşünüldüğünde Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin mevcut alanının da ötesine geçip 3 etaplı genişleme hamlesinin de sonuçlanmasıyla birlikte inşallah Balıkesir ülke düzeyinde parmakla gösterilecek OSB alanına kavuşmuş olacak. Yönetimimizle, güçlü kadromuzla, yeni adım atacak sanayicilerimizle ülkemizin gururu olacak bir tablo ile karşılaşacağız” dedi.

Törenin ardından Organize Sanayi Bölgesi’ne katkılarından dolayı Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik,  Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, Pakize Mutlu Aydemir ve Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran’a plaket takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi