Balıkesir'de Altıeylül İlçesi Kurban Hizmetleri Komisyonu Başkanlığı adı altında kurulan komisyon aldığı kararları, Balıkesir Valiliği aracılığıyla duyurdu.


O duyuru şöyle:

Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararları

1.KURBAN HAYVAN SATIŞ YERİ 
2019 Yılı Kurban Bayramı süresince ilçemizde Kurbanlık hayvanların satış yeri olarak yeni Kepsut yolu 10. Km'de bulunan hayvan pazarında yapılacaktır.

2. KURBAN KESİM BEDELLERİ
Kurban Hizmetleri komisyonumuz kararı gereği; 2019 yılı kurban bayramı günlerinde Altıeylül Belediyesine ait Bahçelievler Çarşamba pazarı ve yeni Kepsut yolu 10.Km'de hayvan pazarında bulunan geçici kurban kesim yerlerinde büyükbaş kurbanlık hayvanlar için maksimum 400,00 TL, küçükbaş kurbanlık hayvanlar için maksimum 100,00 TL kesim ücreti (Derisinin yüzülmesi, içinin temizlenmesi ayrıca parçalanması) olarak tespit edilmiştir.

3.KESİM ELEMANI OLARAK GÖREV ALACAK OLANLAR 
Daha önceki yıllarda kurban kesim belgesi olan ve komisyonumuzca tespit edilen geçici kurban kesim yerlerinde görev almak isteyenlerin kesim sırasında çizme ve önlük giymeleri, her yıl kurban bayramından önce (3 ay içinde) hijyen belgesini ve alacakları sağlık raporlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

4.İLAN VE DUYURULAR
2019 yılı kurban hizmetleriyle ilgili her türlü bilgilerin mahalli sesli görüntülü ve yazılı basınımız aracılığıyla, ayrıca camilerimizde vaaz ve hutbelerde halkımızda duyurulması sağlanacak, kurban kesim işlerinin daha sağlıklı ve huzurlu olması hijyenik şartlara uyulması için gayret sarf edileceği; 

Halkımıza duyurulur.  

Editör: Haber Merkezi