BALIKESİR'de Kurban Bayramı nedeniyle kurulan hayvan pazarında geçtiğimiz yıllara göre bu yıl kurbanlık hayvan satışlarında düşüş yaşanırken, çok sayıda kurbanlık alıcı çıkmayınca elde kaldı.

Kimi üreticiler, bin 750 lira istedikleri koyunları arefe günü bin 100 liraya kadar düşürmelerine rağmen alıcı bulamadı. 
YARISI ELDE KALDI
Bayram öncesinde kurbanlıklarına alıcı bulamayan celepler, pazar süresince umduklarını bulamadı. 
Kurbanlık hayvanlarını pazara götüren üreticiler, ellerindeki malların yarısını bile satamadıklarını ifade etti. 


KURBAN YERİNE TATİLE
Bayram tatilinin 9 güne çıkartılmasının vatandaşları tatil yapmaya yönelttiğini söyleyen celepler, fiyatların geçen yıla oranla aynı seviyelerde seyretmesine rağmen beklenen ilgiyi göremediklerini belirtti.


EN DİNGİN PAZARDI
Balıkesir Celepler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balaban, "Bir önceki yıl da satışlar düşüktü. Ancak bu yılki pazar son yılların en dingin pazarıydı. Pazar yerine gelenlerin bir çoğu ise seyir için gelmiş gibiydi" değerlendirmesini yaptı. 


DEVLET ALACAK!
Bu arada, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, elde kalan kurbanlıklarla ilgili yaptığı açıklamada üreticinin elinde kalan 400 kilogram üzeri canlı erkek sığırı kilogramı 15 liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan Et Süt Kurumu'nca alınacağını bildirdi. 

Editör: Haber Merkezi