Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ‘İvme Finansman Paketi’ni değerlendirdi.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, “Cari açığın düşmesi, katma değerli ve teknolojik üretim yapan firmaların teşvik edilmesi ve üretim artışı sağlanarak ilave istihdam yaratılması amacıyla açıklanan Finansman Paketi ile birlikte 30 milyar lira tutarında finansman sağlanacak olması, piyasalara hareket getirecek. Bu paket son derece yerinde. Desteklenen üç ana başlıktan birisinin tarım sektörü olması üreticimizin yüzünü güldürecek” dedi.

FİNANSMAN PAKETİ ÜRETİMİ ARTIRACAK

Kula, “Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın talimatı ile Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank tarafından hazırlanan İvme Finansman Paketi ile tarım sektöründe verilecek uzun vadeli, faizsiz ve çok düşük faizli krediler yoluyla sağlanacak üretim artışı, Balıkesir Ticaret Borsası olarak bizleri memnun etmiş ve tarafımızdan son derece olumlu karşılanmıştır” dedi.

Kula, Seracılık, Soya, Mısır, Ayçiçeği üretimi, Hayvancılık ve Yem Bitkisi üretimi ile ayrıca Birlikte Ekipman Kredilerinin, öncelikli olarak desteklenecek olmasının Tarım ve Hayvancılığın her türlüsünün yapıldığı Balıkesir ekonomisine büyük katkı sağlayacağının altını çizdi.

Ziraat Bankası tarafından kullandırılacak olan Tarımsal Kredilerde, vadenin 84 aya kadar uzadığı, Seracılıkta ve Tarımsal Mekanizasyonda Yatırımın yüzde 75’ne, Seracılık ve Diğer İşletme Kredilerinde İşletme Giderinin tamamına ve Modern Basınçlı Sulama Sistemleri Yatırım Kredilerinde Yatırımın yüzde yüzüne kredi verildiğini, faiz oranlarının ise yüzde sıfırla en çok yüzde 14,25 oranında piyasa şartlarının çok altında tespit edildiğini belirten Faruk Kula, “Sürdürülebilir tarım ve hayvancılık için bu kredilerden tüm üye ve üreticilerimizin yararlanması ilimiz ve ülkemiz  ekonomisi için çok büyük bir fırsat olup, finansman ihtiyacı duyan, kırsal kesim başta olmak üzere tüm üreticilerimizi rahatlatacak, tarım ve hayvancılık sektöründe üretim artışına sebep olacaktır. Üretim ve istihdam artışını sağlayacak her tür ekonomik tedbirin, her zaman yanındayız. Tarımsal üretimin devam etmesine büyük katkı sağlayacak İvme Finansman Paketi’nin üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, başta Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak olmak üzere emeği geçenlere Balıkesir Ticaret Borsası olarak teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi