Balıkesir'de 'efsane başkan' Sabri Uğur döneminde ivme kazanan, bugün yaklaşık 7 bin kişiye ekmek kapısı olan Organize Sanayi Bölgesinde dört yeni fabrika için geri sayıma başlandı. Şişecam, Filli Boya, Kalekim ve HEG Gıda fabrikalarının bu yıl içinde peş peşe üretime geçmesiyle birlikte 3 bin kişiye istihdam kapısı da açılmış olacak.

Sanayi ve Ticaret Odası yönetimlerinin son 5 yıldaki yoğun çabaları sonucu yatırımcıların ilgi odağı haline dönüşen Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika inşaatları hızla sürüyor.

Kara, demiryolu ve deniz taşımacılığı ile stratejik konumundan dolayı dev firmaların önemli yatırım kararları aldığı bölgede geçtiğimiz aylarda imza protokolleri yapılan 4 büyük firma 2018’in ikinci yarısında birer birer hizmete girecek.

DÖRT FİRMADA ÜÇ BİN İŞÇİ ÇALIŞACAK
OSB’de Şişecam,Filli Boya,Kalekim ve HEG Gıda gibi ihracat lideri markaların üretime başlayacağı fabrikalarda ilk etapta 3 bin kişinin istihdam edileceği öngörülüyor.

YATIRIMDA TÜRKİYE REKORU KIRILDI
2017 Eylül sonu rakamlarına göre 697 milyon 600 bin liralık sanayi yatırımı ile Türkiye’de ilk sıraya yerleşen Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi,bu yıl içinde açılacak fabrikalar ile pek çok kişiye iş kapısı olacak.

KALEKİM İNŞAATI BU AY SONU BİTİYOR

Kalekim'in OSB'de yapacağı yatırımın protokolü 2016 yılının Eylül ayında, Balıkesir Valisi, Belediye Başkanı ve Kale Grubu yöneticileri ile yapılan görüşme sonrası imzalanmıştı. 

OSB’de inşaası süren yatırımın son durumu ile ilgili bilgi veren Kalekim firma proje sorumlusu Ertuğrul Kaymak,fabrikanın tüm temel aşamalarının tamamlandığını dile getirdi. 
Fabrikanın kalite kontrol, özel üretim ve idari binaları yapımında sona gelindiğini söyleyen Kaymak ,işlerin hızla sürdüğünü kaydetti.Kaymak, firmanın Mart 2018’de yapımı tamamlanacak yeni fabrikaya taşınacağının da müjdesini verdi.

FİLLİ BOYANIN BACASI KASIM'DA TÜTECEK

 
2017’de yatırım çekmede 80 vilayeti açık ara sollayan kent ,üretim ,ihracat ve istihdam anlamında büyük gelişme kaydedecek.
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nde dev bir yatırım için kolları sıvayan BETEK Filli Boya firmasının da yeni üretim tesisinde çalışmalar hızla ilerliyor.

Firmanın proje sorumlusu Murat Akmaz 3 Ocak 2018 tarihi itibariyle yer teslimi ile birlikte ele aldıkları projeyi 300 gün içinde bitirmeyi hedeflediklerini söylüyor. Akmaz’ın verdiği bilgiye göre fabrikanın yeni binası 3 Kasım 2018’de tamamlanıp firmaya teslim edilecek.

ŞİŞECAM GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
Şişecam Elyaf fabrikasının proje müdürü Adnan Yaşar da son sürat ilerleyen inşaat çalışmalarını bir an evvel tamamlayıp fabrikanın yeni üretim alanını hizmete sokmak istediklerini söyledi.
Kariyer geliştirme uzmanları, 2018’de birbiri ardına açılacak kurumsal firmaların üretim alanlarında çalışmak isteyenlerin şimdiden başvurulara başlaması gerektiğini kaydediyor. (Tv100)
Editör: Haber Merkezi