BALIKESİR "cazibe merkezi"ne dönüştü. Organize Sanayi Bölgesi dev firmaların ilgisini çekmeyi sürdürüyor. 
Sektörünün liderleri arasındaki Filli Boya da, Isı Yalıtım üzerine yapacağı yatırım için Balıkesir'i tercih etti..  
İmza protokolü 28 Şubat  Salı günü Organize Sanayi Bölgesi’nde atılacak.
OSB'deki törene, 
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, BETEK boya genel müdürü Tayfun Küçükoğlu, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler katılarak protokole imza koyacak.
Isı yalıtım pazarında marka adıyla liderlik görevini üstlenen, yalıtım alanındaki çalışmalarını Türkiye’nin geleceği adına bir sosyal sorumluluk projesi olarak gören firma, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’ne gerçekleştireceği yatırımla 70.000 metrekarelik alanda üçüncü yalıtım fabrikasını kurmaya hazırlanıyor..
5 MİLYAR LİRALIK TASARRUF 

Betek Grubu, başta Filli Boya Capatect markası ile yenilikçi ürün ve teknolojilerle ısı yalıtım sektörüne girdiği 2003 yılından bu yana yaklaşık 165.000 binaya, 125 milyon m2 ısı yalıtımı uygulaması yapılmasını sağladı. Bu sayede binaların sadece ısıtmada elde ettiği tasarruf ile 4,2 milyar m3 daha az doğalgaz kullanılmasını ve 4,9 milyon hane halkının toplamda yaklaşık 5 milyar TL tasarruf etmesine aracılık etti. Ayrıca uygulanan ısı yalıtımı ile 8,9 milyon ton karbondioksitin atmosfere salınmasını engelledi.  Bu rakam Bolu Ormanları’nın yıllık karbondioksit emiliminin yaklaşık 6,5 katına eşdeğerken, Türkiye’de toplamda 21 milyon hektar alana yayılı tüm ormanların bir yılda soğurduğu karbondioksitin yüzde 16’sına eşit durumda bulunuyor.

 


Editör: Haber Merkezi