BALIKESİR Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Balıkesir Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, Organize Sanayi Müdürü Mesut Eray, OSB Yönetim Kurulu üyeleri ve BASİAD Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Balıkesir'in sanayisi ve ekonomik geleceğinin masaya yatırıldığı toplantıda başkanlar, Balıkesir’in değişimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BASİAD'DAN BSO YÖNETİMİNE TAM DESTEK
 BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, görüşlerini şöyle dile getirdi:
"Balıkesir'de özellikle OSB'deki doluluk, bunun dışındaki diğer yatırımlar ve Büyükşehir ile bağlantılı olan birçok yatırım tabi ki bizleri de son derece memnun ediyor ve biz de bu projelere katkı sağlamak istiyoruz. BASİAD olarak bu akşam da Sanayi Odası Başkanımız İsmail Uğur Bey, OSB Müdürümüz Mesut Bey ve Yönetim Kurulu’ndan Niyazi Bey ve diğer OSB'deki yatırımcı üyelerimizle beraber çok güzel verimli bir toplantı yaptık ve bundan sonrada bu tarz toplantılara diğer yöneticilerimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer oda başkanlarımızla devam etmek istiyoruz. Çok verimli bir toplantı oldu. İsmail Bey’in sinerjisi, enerjisi hakikaten hepimizi çok etkiledi," 

BALIKESİR İÇİN NELERİ BERABER YAPABİLİRİZ
Balıkesir Sanayi Odası olarak sürekli iş dünyası ile istişare halinde olduklarını belirten BSO Başkanı İsmail Uğur "Sürekli ilçelerde üyelerimizle STK'lar ile toplantılar gerçekleştiriyoruz. İş dünyasına yakın olmaya çalışıyoruz. Bugün de BASİAD ile birlikteyiz. Balıkesir'deki projelerle, OSB' deki yatımlarla ilgili konuları görüşmek üzere bir araya geldik. Balıkesir için neleri beraber yapabiliriz bunları görüştük. Balıkesir Büyükşehir oldu artık birçok yatırım bir çok proje var.”diye konuştu.

İSMAİL UĞUR'DAN ACELE EDİN UYARISI

OSB'nin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken ve Balıkesirli sanayicilerin OSB'den yer alma konusunda acele etmeleri gerektiğine vurgu yapan Başkan İsmail Uğur "OSB konumu itibariyle yabancı yatırımcıların da dikkatini çekmeyi başardı. Balıkesirli yerel sanayicilerin de OSB'den yer alması lazım, çünkü artık Büyükşehir olduk. OSB büyük bir atılım ve gelişim seviyesinde, buraya gelecek yatırımcılar ellerini çabuk tutmak zorundalar. OSB’ye çok büyük bir talep var. Yabancı yatırımcılar şehrimize gelip incelemeler yapıyorlar.  Bu da yaptığımız ve üstlendiğimiz görevde ilerlemeler kaydettiğimizin ve başarıların geleceğinin sinyalidir. OSB'deki işletmelerin şuan ve gelecekte ihtiyaç duyacakları ara elaman ihtiyacı karşılamak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplantıda bu projelerde nasıl birlikte hareket edebiliriz, neler yapabiliriz bunları konuştuk. Güzel ve verimli bir toplantı oldu, İnşallah Balıkesir için iyi olur” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi