Giderek yıldızı parlayan Balıkesir Organize Sanayi Bölgesiyle entegre olması planlanan yeni bir Küçük Sanayi Sitesi için düğmeye basıldı, yer arayışlarına başlanıldı.

BALIKESİR'de Organize Sanayi Bölgesi'nin yakınındaki yeni bir Küçük Sanayi Sitesi kurulması yolunda ilk adım atıldı. Bursa yolu üzerinde ve kentin vitrini sayılabilecek alanda kurulu bulunan Küçük Sanayi Sitesi'nin OSB'ne entegre hale getirilmesi amaçlayan çalışmanın ilk işaretini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir milletvekili A. Edip Uğur verdi. 

Küçüksan'daki esnaf ve sanatlarların 'can simidi' niteliğindeki Umum Eşya ve Bilumum Esnaf Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi'nin genel kuruluna katılan Edip Uğur'un, Küçük Sanayi Sitesi'nin yer seçimindeki yanlışlığa dikkat çeken sözleri, kongreye katılanların ilgisini çekti. 
Uğur, Küçüksan konusunda şunları söyledi:
"Zamanında bir yanlışlık yapılmış. Organize Sanayi ile, Küçük Sanayi Sitesi'nin yerleri farklı yerlerde;  halbuki bunların yan yana olması lazım. Çünkü Küçük Sanayi Sitesi OSB'deki fabrikaların yardımcısı. OSB'deki sanayicinin bir torna işi oluyor, rulman, kayış isteniyor. Küçük Sanayi Sitesi'ne geliniyor. Balıkesir'in yeni bir küçük sanayi sitesine ihtiyacı daha var. Bunu mutlaka OSB ile irtibatlı yakın olması lazım. Bunu Balıkesir'de gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunun içinde çaba göstereceğiz."
   

Editör: Haber Merkezi