Balıkesir ve ilçelerinde esnaf sanatkar odalarında seçim süreci tamamlanırken, gözler üst kuruluş ESOB'un 8 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerine çevrildi.

ENTERESAN GELİŞME

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) seçimleri öncesi enteresan olduğu kadar seçimi başlamadan bitiren gelişme yaşandı.

Perde arkası ince hesapların olduğu teşkilatta dengeler sihirli bir dokunuşla değişti.

ADAY OLSA KAZANIRDI,
AMA YANINDA SAF TUTTU

Aday olması halinde seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılan Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin, bir önceki seçimde rakip olduğu mevcut başkan Fehmi Erdem'in yanında saf tuttu.

EKİBİNİ TOPLADI, ERDEM'E GİTTİ

Şoför esnafının hakkını korumak için her türlü çabayı gösterip başarılı olan Tekin, ilçelerdeki oda başkanlarını da yanına aldı, BESOB başkanı Fehmi Erdem'i ziyaret ederek açık desteğini ilan etti.  Tekin'in bu hareketi, 8 Mayıs'taki seçimin galibini bugünden belirledi.

GÖLGE BAŞKAN OLACAK

Gelecekteki BESOB başkanı olarak görülen Rıza Tekin'in yeni dönemde "gölge başkan" olarak görev yapacağı konuşuluyor.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU

BESOB'da 4 yıl önceki seçim büyük çekişmeye sahne olmuştu. Fehmi Erdem 345 oyla koltuğunu korurken, rakibi Rıza Tekin 250 oy toplamıştı.

ŞOFÖRLERDE DEVİRMİŞTİ

Tekin, Şoförler Odası başkanlığını ise Fehmi Erdem'i devirerek kazanmıştı.

ERDEM 3. DÖNEMİ GARANTİLEDİ

Merhum Mesut Aşanel'den devraldığı koltukta 2 dönemi geride bırakan Erdem, önümüzdeki ay yapılması beklenen genel kurul öncesi de en büyük rakibini yanına aldı.

ESOB BÖYLE DUYURDU

Tekin'in ziyareti mevcut ESOB yönetimini rahatlatıp yüzünü güldürdü.

Editör: Haber Merkezi