Güney Marmara Kalkınma Ajansı, 2018 yılı içerisinde toplam 37,5 milyon TL bütçeye sahip olan 3 mali destek programı daha ilan etti:
GMKA'dan yapılan açıklama şöyle:

2018 yılının ilk yarısında uygulamasına geçilen Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programının devamı niteliğinde olan ve toplam 7,5 milyon TL bütçeli Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi – 2 Mali Destek Programı; TR22 Güney Marmara Bölgesi turizm potansiyelinin etkin ve yenilikçi yöntemler kullanılarak dört mevsim gerçekleştirilebilir turizm faaliyetleri ile marka değerinin ve turizm altyapısının güçlendirilmesi amacıyla KOBİ’ler, dernekler ve vakıflar için toplam 15 milyon TL bütçeli Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile kâr amacı gütmeyen kurum kuruluşlara yönelik 15 milyon TL bütçeli Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ilan edilen mali destek programlarıdır.

Her bir mali destek programı için KAYS-PFDY üzerinden çevrimiçi başvuru için son tarih 23 Kasım 2018 saat 23:59 olup, sistemin başvuru tamamlandıktan sonra üreteceği taahhütnamenin Ajansımıza son teslim tarihi 30 Kasım 2018 saat 18:00’dir. Belirtilen tarihlerden sonra gerçekleştirilen başvurular dikkate alınmayacaktır.

Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi – 2 Mali Destek Programı ile maksimum 15 ay uygulama süresi olan projeler için azami 1 milyon TL destek verilebilecek olup, belirlenen öncelikler şunlardır.

  • Mesleki eğitimde kalitenin yenilikçi model ve yöntemler kullanımıyla artırılması
  • İş dünyası ile meslek eğitimi veren kurumlar arasında işbirliğinin artırılması
  • Mesleki eğitime erişimde güçlük çeken kesimlerin mesleki eğitime erişiminin sağlanması

Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ile maksimum 15 ay uygulama süresi olan projeler için azami 500 bin TL destek verilebilecek olup, belirlenen öncelikler şunlardır.

  • Termal turizm faaliyetleri gösteren işletmelerin hizmet kalitelerinin artırılması
  • Turizm işletmelerinin etkin ve yenilikçi yöntemler ile alternatif turizm hizmet kalitelerinin artırılması
  • Troas Bölgesi’nin destinasyon yönetimi yaklaşımıyla tanıtımı ve pazarlanması

Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile maksimum 24 ay uygulama süresi olan projelere ise azami 1,5 milyon TL destek verilebilecek olup, belirlenen öncelikler şunlardır.

  • Termal turizm destinasyonlarının geliştirilmesi yönetimi ve turizme kazandırılması
  • Kültür turizm destinasyonlarının geliştirilmesi yönetimi ve turizme kazandırılması

Daha detaylı bilgi için program rehberlerine Program rehberlerine https://www.gmka.gov.tr/acik-destek-programlari linkinden ulaşılabilmektedir.

İlan edilen yeni mali destek programları ile ilgili 02.10.2018 saat 09:30’da Çanakkale Kolin Otel’de, 03.10.2018 saat 09:30’da Balıkesir Balkonuk Center’da genel bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir.

Her bir program için ayrı ayrı düzenlenecek olan program bilgilendirme toplantıları ise Balıkesir’de Ajans hizmet binasında, Çanakkale’de ise İl Özel İdaresi’nde gerçekleştirilecektir. Toplantılara ilişkin program ise aşağıda belirtildiği gibidir.

08 Ekim 2018 Saat 10:00 – Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı
10 Ekim 2018 Saat 10:00 – Turizm Altyapısını Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı
12 Ekim 2018 Saat 10:00 – Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi -2 Mali Destek Programı

İlan edilen mali destek programları sonrasında düzenlenecek olan proje döngüsü yönetimi eğitimi 17-18 Ekim 2018 tarihinde aynı yerlerde gerçekleştirilecek olup, katılımcıların GMKA internet sitesindeki kayıt formunu doldurması gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi